Clubul Rotary invită, duminică, sucevenii la „Promenada Inimilor”. Vezi traseul de 2,5 km prin oraş


Intră acum și în grupul de

Clubul Rotary Suceava-Bucovina, împreună cu Forumul Național de Prevenție și Fundaţia Română a Inimii, continuă și în 2015, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation.

Traseul din municipiul Suceava are o lungime de 2,5 km, începe de pe Esplanada Casei Culturii, continuă prin Parcul Şipote, Cetatea de Scaun, Strada Cetăţii (zona Mirăuţi) şi se încheie pe Esplanada Casei Culturii.

harta traseu

Lansarea traseului va avea loc duminică, 27 septembrie 2015, la ora 9.00, prin organizarea unei plimbări, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Suceava.

„Dorim să aducem în prim plan importanţa unui minim de exerciţii fizice derulate zilnic, prin această plimbare organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Totodată, tinerii din Interact vor oferi fumatorilor întâlniţi pe traseu, câte un măr în schimbul renunţării la o ţigară”, a declarat  Ionuț Vasilaș, preşedintele Clubului Rotary Suceava-Bucovina în mandatul 2015-2016.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În 2013, mii de persoane din 25 de orașe au participat la eveniment, iar în 2014, peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe.


Intră acum și în grupul de