Pompierii suceveni își deschid porțile, de Ziua Informării Preventive

Pompierii militari suceveni își deschid porțile pentru toți cei interesați de activitățile pe care le desfășoară, marți, 13 octombrie, de Ziua Informării Preventive.

Potrivit ISU Suceava, data de 13 octombrie are o dublă semnificaţie, şi anume este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale şi, începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat oportunitatea de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea Zilei Informării Preventive în fiecare dată de 13 ce cade în ziua de marţi.

ziua informarii preventive

Astfel, începând cu ora 9.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi la Detaşamentul de Pompieri Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi Garda de Intervenţie Solca, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi cu Garda de Intervenţie Siret şi Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei se va organiza „Ziua porţilor deschise”, oferind posibilitatea tuturor celor interesaţi să viziteze unităţile de pompieri.

Militarii suceveni vor prezenta tehnica din dotare, vor face exerciţii de simulare a unor intervenţii, vor distruibui materiale preventive, iar în centrele comerciale mari vor fi amenajate puncte de informare preventivă.

„Scopul acestor activităţi este de a promova o cultură generală de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. Astfel, este un moment bun pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre în a evidenţia modul în care foarte mici acţiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru. Ştim că numărul dezastrelor naturale este în continuă creştere din cauza schimbărilor climatice majore, prin urmare, reducerea dezastrelor trebuie neapărat să fie o chestiune aproape de inimile tuturor, doar împreună vom reuşi să reducem efectele dezastrelor naturale. Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!”, au informat reprezentanții ISU Suceava.

 

 

 

loading...