Săptămâna Tineretului a ajuns la ediția a XVI-a


Intră acum și în grupul de

În perioada 26 – 31 octombrie 2015, a avut loc la Suceava o nouă ediție a proiectului devenit tradițional, Săptămâna Tineretului.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava, în asociere cu Fundaţia „Ana”, cu sprijin din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

 Cea de a XVI-a ediție s-a concentrat pe inițierea unei Strategii de tineret pentru municipiul Suceava, actorii principali fiind consilieri din Consiliul Local al Tinerilor. Aceștia au beneficiat de experiența invitaților din Cluj, Constanța, Galați, București,Cernăuți, în special de cea a conducerii Consiliului Național al Tinerilor din Republica Moldova. În cadrul Conferinței internaționale și a atelierelor de lucru, s-au structurat obiectivele de bază a viitoarei Strategii de tineret pentru Suceava, pornind de la prevederile Strategiilor europene și naționale pentru tineret, adaptate la nevoile specifice tineretului sucevean.

Pentru o eficiență mai mare a activităţii membrilor Consiliului Local al Tinerilor din Suceava, au fost organizate activități de teambuilding. Tinerii consilieri împreuna cu ceilalţi participanţi s-au implicat în identificarea problematicii specifice, au propus soluţii şi direcţii de acţiune pentru viitoarea Strategie de tineret suceveană, pe care o vor supune dezbaterilor publice, pentru a putea fi îmbunătățită prin propunerile diferitelor categorii de tineri suceveni.

 Componenta culturală a Săptămânii Tineretului a fost prezentă prin Seara Interculturală „Un cântec pentru o poezie” unde cantautorul Walter Ghicolescu, a oferit cântece din folk-ul tradițional numeroșilor doritori de a recita versuri, telefonul dovedindu-se un aliat de nădejde al iubitorilor de poezie. A cincea zi a Săptămânii tineretului a fost dedicată unui atelier  devenit tradiţional, „European pizza party”. Pe teme precum „Consiliul Naţional al Tinerilor” „Strategie de tineret”, „Viitor”, „Echipă”, Prietenie”, grupați în echipe cu membri din diferite licee, au conceput câte o pizza tematică, iar după ce aceasta s-a copt, au prezentat concepţia celorlalţi. S-a râs mult, dar în acelaşi timp, tinerii au exersat capacitatea de a lucra în echipă, după o idee comună.

Ziua s-a încheiat cu un concurs de „mim” pe teme alese de participanţi.

Un moment semnificativ l-a constituit flashmob-ul cu mesaj antidrog realizat pe Esplanada Casei Culturii, confirmând permanenta preocupare a tinerilor voluntari din proiect pentru derapajele unor colegi de generație.

 „Ne-am atins obiectivele în această săptămână, cel mai important fiind, fără drept de apel, conceperea Strategiei de tineret a municipiului Suceava. Aceasta va da greutate în viitor acţiunilor de tineret şi îi va ajuta pe tinerii oraşului să identifice locuri şi domenii în care să se  dezvolte, ca oameni şi ca profesionişti. De asemenea,diversitatea și atractivitatea activităților au fost un magnet pentru  alți tineri, care au ales să participe activ, contribuind astfel la buna desfășurare a proiectului”, a declarat la finalul manifestărilor, Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei „Ana”.

 

 

 


Intră acum și în grupul de