Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se va juca spectacolul „Ivan Turbincă”


Intră acum și în grupul de

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se va juca marți, 10 noiembrie, de la ora 19.00, spectacolul „Ivan Turbincă”, o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români, și anume Ion Creangă. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

afis ivan turbinca

„Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea.

Dorinţa protagonistului de „a opri timpul” se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.

Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc. Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru. De asemenea, sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui Ion Sapdaru, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măștile fiind realizate de Gelu Rîșca.

Prețul unui bilet la spectacol este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele se pot achiziționa între orele 10:00 – 16:00, la camera 101 din corpul F al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava; la intrare, înaintea spectacolului sau la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

INFORMAȚII și REZERVĂRI la 0752 092 606.


Intră acum și în grupul de