Masa rotundă ”10 ani de CADISS” la USV


Intră acum și în grupul de

7 AFIS Lansare carte 10 ani CAADIS- var 2 -01În Sala de Lectură a Bibliotecii Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, din corpul E, se va desfășura vineri, 4 decembrie a.c., de la ora 12.00, Masa rotundă ”10 ani de CADISS” (Centrul de Analiza Discursului din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava).

Evenimentul este organizat de prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu și prof.univ.dr. Rodica Nagy.

În cadrul manifestării, vor fi lansate ”Dicționarul de analiză a discursului” (coordonator prof.univ.dr. Rodica Nagy) și ultimul număr al Revistei ANADISS.

Centrul de Analiza Discursului (CADISS) din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a împlinit anul acesta zece ani de activitate.

Centrul a fost înființat în anul 2005 de prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, împreună cu regretatul profesor Vasile Dospinescu, reputat lingvist, semiotician și didactician, profesorul-semiotician I.C. Corjan și o întreagă echipă de cercetători formată din Ioana-Crina Coroi, Cristina Stanciu, Nicoleta Moroșan, Evelina Graur și Corina Iftimia.

”Centrul de Cercetare Analiza discursului și-a propus, încă de la înființare, să adune „forțe” ale societății, alături de cercetători din universități, lingviști în marea lor majoritate, în obiectivul generos de a contribui la dezvoltarea unei discipline relativ tânără dar foarte dinamică, cu valențe pluri-, inter- și transdisciplinare, și anume Analiza discursului (AD). Și pentru că aveam nevoie și de o „tribună” de difuzare a rezultatelor cercetărilor noastre, s-a înființat revista de Analiza Discursului ANADISS, susținută financiar de universitate și publicată de Editura Universității Suceava, al cărui prim număr a apărut în 2006.

La acest moment al bilanțului, doresc să le mulțumesc tuturor celor care au investit timp și pasiune în CADISS și ANADISS devenite, iată, la 10 ani de existență, embleme ale calității cercetării universitare la Suceava”, a declarat prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, director CADISS și redactor-șef  ANADISS. (I.L.)


Intră acum și în grupul de