Peste nouă mii de suceveni au fost vaccinaţi deja împotriva gripei


Intră acum și în grupul de

Peste 9.000 de persoane din judeţul Suceava au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că de la debutul campaniei de vaccinare antigripală, respectiv de la mijlocul lunii octombrie, şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost vaccinate 9091 de persoane împotriva gripei.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că Ministerul Sănăţăţii a repartizat judeţului Suceava 9210 doze de vaccin antigripal, în prima tranşă fiind trimise către DSP Suceava 5560 de doze, iar în a doua tranşă alte 3630 de doze de vaccin.

Ea a mai spus că, în prezent, în stocul DSP Suceava mai sunt doar 119 doze de vaccin antigripal arătând că DSP Suceava a solicitat, recent, Ministerului Sănătăţii alte 2000 de doze de vaccin, în cazul în care se vor mai achiziţiona prin licitaţie naţională.

Medicul epidemiolog sucevean a precizat că în judeţul Suceava nu a fost înregistrat, până în prezent, nici un caz de gripă.(Liliana B.)


Intră acum și în grupul de