Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună”, la Suceava, în a treia zi de Crăciun


Intră acum și în grupul de

Afis 27 dec - Dupa Datina StrabunaÎn municipiul Suceava va avea loc duminică, în a treia zi de Crăciun, Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună”, la care vor participa formaţii de copii şi adulţi din judeţele Suceava, Iaşi şi Botoşani.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Muzeul Bucovinei și Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Ca în fiecare an, manifestarea va debuta la ora 11.00, cu parada măștilor și a costumelor, care se va desfășura pe traseul Stadionul Areni-esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Parada este urmată de “Spectacolul de datini şi obiceiuri de Anul Nou”, care va începe la ora 13.00.

Pe esplanada Casei de Cultură vor evolua pe rând formaţii de copii şi adulţi din localităţile sucevene Pojorâta, Corlata, Zvoriştea, Poiana Stampei, Stroieşti, Udeşti, Vama,  Fundu Moldovei, Bosanci, Hânţeşti, Mălini, Boroaia, Calafindeşti, Pârteştii de Jos, Comăneşti, Dolhasca, Dolheştii Mici, Drăguşeni, Cacica, Volovăţ, Buneşti, Botoşana, Vatra Moldoviţei, Fântânele, Todireşti, Berchişeşti, Bilca, Rădăuţi, Straja, Ostra, Broşteni, Preuteşti, Horodniceni, Boroaia, Ciocăneşti şi Vatra Dornei, precum şi din judeţele Iaşi şi Botoşani.

Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună” face parte proiectul ”Crăciun în Bucovina”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de