150 de brazi de Crăciun, confiscați de polițiști în Gura Humorului și Vama


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, poliţiştii suceveni au confiscat 150 de brazi de Crăciun care erau transportaţi sau comercializaţi fără respectarea prevederilor legale.

brazi craciun

Potrivit IPJ Suceava, marți, în jurul orei 11.50, în cadrul acţiunii pe linia prevenirii şi combaterii transporturilor şi comercializării ilegale a „Pomilor de Crăciun”, un echipaj de poliţie din Gura Humorului a oprit pe bulevardul Bucovina din localitate un autocamion condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Mănăstirea Humorului.

Acesta transporta 30 de brazi de Crăciun, fără aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă şi transport. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar pomii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi au fost predaţi organelor silvice, din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului.

Ulterior, în jurul orei 22.45, poliţiştii Secţiei din Vama au observat pe calea ferată din localitate trei persoane care stăteau lângă mai mulţi pomi de Crăciun şi care la vederea autospecialei de poliţie au abandonat pomii şi a fugit spre lunca râului Moldova.

Polițiștii au ridicat și inventariat pomii, fiind vorba despre 80 de molizi și 13 brazi. Aceștia au fost predaţi lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vama.

De asemenea, tot polițiștii din Vama, au identificat, în jurul orei 03.30, pe peronul gării, un localinic de 34 de ani care avea asupra sa două legături de pomi de iarnă de esenţă molid fără a poseda aviz de însoţire.

Bărbatul a fost amendat conform Legii 171/2010 art.19 lit. c, iar cei 27 de pomi au fost confiscaţi şi predaţi în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vama. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de