Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

cuza1

Biblioteca Bucovinei ”I.G.Sbiera” va găzdui vineri, 22 ianuarie a.c., un eveniment dedicat împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Manifestarea intitulată ”Alexandru Ioan Cuza și Unirea Principatelor” va avea loc în Sala ”Elena Greculesi”, de la ora 13.30.

Programul evenimentului  va cuprinde un concurs de scenete adaptate după Ion Creangă și Rodica Nicolesco-Padina, realizate de elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și un moment artistic dedicat Unirii.

Invitații speciali ai manifestării sunt dr. Doina Iavni, șeful Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Suceava și conf.univ.dr. Mihai Lazăr.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care   s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de