„Mica Unire” de la 24 ianuarie, sărbătorită la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia


Intră acum și în grupul de

Elevi ai Școalii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia au luat parte la o activitate cultural-artistică consacrată Unirii din 24 ianuarie 1859.

mica unire (1)

„Mica Unire” a fost sărbătorită în avans, vineri, 22 ianuarie, de elevi ai claselor V-VIII, activitățile din cadrul evenimentului desfășurându-se pe patru secțiuni, respectiv „Coordonate Istorice”, „Evocare Lirică”, „Evocare Grafică” și „Cine știe răspunde”.

Îndrumați de prof. Petruța Mirela Pintescu, la secțiunea „Coordonate Istorice”, elevii au comentat evenimentul în cadrul unei mese rotunde, iar la secțiunea „Evocare Grafică”, elevii, îndrumați de ec. Iulia Buzuleac, de profesorii Ioana Șuleap și Adrian Cerlincă, au realizat un panou cu desene dedicate Unirii și personalității lui Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, profesorii Sarmiza Luca, Oana Curea și Luminița Tonolla i-au îndrumat pe elevi la secțiunea „Evocare Lirică”, unde au prezentat eseuri consacrate Unirii și au oferit un recital de poezie și cântece patriotice.

Ultima secțiune, „Cine știe răspunde”, a fost coordonată de profesorii Oana Micu și Claudia Vornicu, iar elevii au răspuns unor întrebări referitoare la evenimentele din 1859.

„Acțiunea a fost inițiată și supervizată de d-na director Ioana Bahrincean, care a oferit premii câștigătorilor de la activitățile desfășurate pe secțiuni”, a declarat prof. Iulia Buzuleac. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de