Peste 4.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, descoperite în Vama Siret, în două microbuze


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, ascunse în două microbuze, în podeaua, respectiv pereţii laterali, peste 4.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

tigari (2)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în cursul zilei de joi, 21 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat două microbuze, unul condus de un cetăţean ucrainean în vârstă 30 de ani, iar cel de-al doilea de un cetăţean româno-ucrainean de 42 de ani.

„Echipa comună de control a condus cele două autovehicule în zona special amenajată în vederea efectuării unor controale amănunţite. Astfel, au fost descoperite 4.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 5.000 lei, ascunse într-un loc special amenajat în podea, respectiv în pereţii laterali ai microbuzelor”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că fiecare șofer a primit o amendă în valoare de 10.000 lei, iar microbuzul care avea confecţionat un loc special amenajat pentru transportul ţigărilor, în valoare de 36.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Mai mult decât atât, cetăţeanului ucrainean în vârstă 30 de ani i-a fost interzisă intrarea în România pe o perioadă de cinci ani. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de