Sesiuni de informare și instruire privind acordarea tichetetor sociale pentru grădiniţă


Intră acum și în grupul de

Primarii, asistenţii sociali, inspectorii şcolari şi directorii de grădiniţă din județul Suceava sunt invitați să ia parte la sesiuni de informare și instruire privind acordarea tichetetor sociale pentru grădiniţă.

rechizite 4, copii gradinita

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, în data de 10 februarie, caravana Asociaţiei Ovidiu Ro va ajunge în Suceava, unde va organiza sesiuni de informare și instruire asupra modului în care se vor implementa Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015.

Astfel, între orele 10:30 – 12:00 va avea loc o sesiune pentru primari şi asistenţi sociali la Prefectură, iar între orele 13:00 – 14:30 o sesiune pentru inspectorii şcolari şi directorii de grădiniţă, la Prefectură sau la Inspectoratul Şcolar.

Prin Legea nr. 248/2015 se extinde la nivel naţional Programul pilot „Fiecare Copil în Grădiniţă” lansat în iulie 2010 de Asociaţia Ovidiu Ro şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi se stabileşte principiul de acordare lunară a unui stimulent financiar sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani.

Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură), pentru perioada septembrie – iunie, pe bază de cerere și declarație pe proprie răspundere completată de părinți sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul.

„Înscrierea în program este permanentă, pentru a permite familiilor să își înscrie copiii la grădiniță și după începerea anului școlar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență. Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite”, se menționează în comunicatul Prefecturii Suceava.

Pentru informaţii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea sesiunilor de diseminare, vă puteţi adresa Asociaţiei Ovidiu Ro la telefon nr. 021.315 88 06 sau doamnei Maria Gheorghiu, cofondator al Asociaţiei Ovidiu Ro, telefon nr. 0722.967 216, iar pentru întâlnirea de la nivelul judeţului Suceava, din data de 10 februarie, doamnei Arina Ciuncan, telefon nr. 0741.208 012, e-mail: [email protected]. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de