Dezbaterea ”Oprește cancerul de col uterin!”, la a treia ediție, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava va găzdui miercuri, 27 ianuarie, de la ora 17:00, a treia ediţie a dezbaterii ”Oprește cancerul de col uterin!”.

Evenimentul este organizat de Televiziunea Intermedia Suceava cu sprijinul Asociației SEVA, Centrului Cultural Bucovina și Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, intrarea fiind liberă.

opreste cancerul de col uterin (11)

 

”Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să își ia femeile informațiile, ce pot să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Cum pot beneficia de campania naţională de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin? Ce este testul Babeş-Papanicolau? De ce nu a funcţionat în România vaccinarea anti HPV? Ce au de făcut femeile atunci cînd află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată și altfel decît prin intervenție chirugicală? Cît de important este pentru o femeie bolnavă să găsească suport în familie, la serviciu, la spital, la biserică? Sunt doar cîteva dintre întrebările la care vor da răspunsuri medici, psihologi, preoți, femei care au învins cancerul cervical”, arată organizatorii.

Potrivit acestora, întîlnirea de la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene are și un caracter umanitar: o bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, va primi banii strânși din donaţiile făcute la finalul dezbaterii.

Evenimentul va fi moderat de Adriana Dascălu Bulină şi Angela Zarojanu.

”Oprește cancerul de col uterin!” este și sloganul sub care Asociația Europeană de Prevenire a Cancerului Cervical desfășoară, în intervalul 24-30 ianuarie, a X-a Săptămână de prevenire a cancerului de col uterin. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de