Șofer trimis în judecată după ce a călcat un pieton care traversa prin loc nepermis, în Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Un șofer sucevean a fost trimis în judecată, de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”. Bărbatul este acuzat că a călcat un pieton care traversa prin loc nepermis, în municipiul Vatra Dornei.

pieton accidentat mortal

Procurorii l-au trimis în judecată pe Ioan Andreica, după la data de 4 mai 2014, în timp ce conducea autoutilitara de serviciu, a produs un accident de circulaţie ce s-a soldat cu decesul unei persoane care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

„Inculpatul Andreica Ioan nu a respectat în primul rând prevederile art. 48 din O.U.G 195/2002 republicată, potrivit cărora avea obligaţia să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Sursa citată a menționat că șoferul era în măsură să prevină producerea accidentului prin reducerea vitezei de deplasare la valoarea de 50 km/h, limită impusă ca restricţie pe porţiunea de drum pe care se deplasa.

Totodată, procurorii au explicat că șoferul nu a respectat dispoziţiile art. 35 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, prin care participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să asigure, printre altele, siguranţa circulaţiei, şi să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a altor persoane.

Dosarul urmează să fie soluționat de Judecătoria Vatra Dornei. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de