Șapte tineri implicați în noaptea de Revelion, într-un scandal la un restaurant din Suceava, au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

Șapte tineri au fost reţinuţi, luni, de polițiștii suceveni, după ce au fost identificaţi drept suspecţi pentru că ar fi provocat, în noaptea de revelion, un scandal într-un restaurant din municipiul Suceava.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, în noaptea de revelion şeful de sală al unui restaurant din municipiul Suceava, a sesizat prin 112 că în incinta unităţii are loc un scandal, iar poliţiştii au stabilit că în jurul orei 02.30,  mai mulţi tineri din comuna Ipoteşti au mers în respectivul restaurant, iar după zece minute, s-a iscat un conflict între un membru al grupului şi un alt client al localului, respectiv un tânăr de 26 ani, din comuna Şcheia, cel din urmă lovindu-l cu pumnul pe primul.

arest

Imediat conflictul a degenerat, iscându-se un conflict în care au fost implicate mai multe persoane. Agenţii de pază ai restaurantului au intervenit şi au evacuat persoanele violente din local,  evacuând localul.

În urma acestei altercaţii, trei tineri au suferit răni, dar nu au vrut să depună plângere prealabilă sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar cu toate acestea poliţiştii au continuat din oficiu cercetările.

După cercetări şi administrarea de probe, luni a fost stabilită identitatea tuturor participanţilor la agresiune şi s-a stabilit şi participaţia penală a fiecăruia.

Astfel, s-a dispus urmărirea penale faţă de un tânăr de 17 ani, un bărbat  de 20 de ani şi un tânăr de 18 ani, toţi din comuna Şcheia, precum şi faţă de un bărbat de 36 ani, un tânăr de 21 ani, unul de 26 ani şi un minor  de 17 ani, toţi din municipiul Suceava, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi cinci infracţiuni de loviri sau alte violenţe.

Faţă de toţi cei şapte suspecţi au fost emise, luni, ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, iar marţi s-a dispus cercetarea sub control judiciar a suspecţilor majori şi în libertate a celor doi în vârstă de 17 ani.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural, precizează sursa citată.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de