Liderul PRU Suceava: ”Visăm pavele, eoliene, parcuri zburătoare, dar neglijăm siguranța, educația și sănătatea fizică și mentală”


Intră acum și în grupul de

Președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Unită (PRU), Irina Anda Babău, consideră că în prezent românii visează la infrastructură, la pavele, eoliene, parcuri zburătoare,  dar neglilează siguranța, educația și sănătatea fizică și mentală.

PRU congres1 pavele parcuri

Babău, care a participat, duminică, la Romexpo București, la primul Congres al Partidului România Unită (PRU), făcând parte din prezidiu, a vorbit despre Bucovina, valorile bucovinene și despre obiectivele  organizației sucevene a noii formațiuni de pe scena politică românească.

”Am vorbit despre valorile din zona noastră, având mereu în minte faptul că suntem invidiați pentru frumusețea locurilor și a resurselor.  Am susținut cu tărie faptul că avem oameni valoroși, capabili și instruiți care pot și trebuie să iasă în față pentru a participa la schimbarea pe care ne-o dorim. Am vorbit despre generația tânără în care cred și mi-am asumat lupta pentru ca cei ce merită să poată fi auziți și susținuți”, a arătat liderul PRU Suceava, într-un comunicat de presă.

Babău a declarat în discursul susținut în cadrul congresului că echipa județeană este în formare, țintele sale fiind îndreptate ” înspre calitatea elementului uman din noua organizație : oameni tineri, cu potențial, oameni curați, responsabili și conștienți de faptul că, citându-l pe Edmund Burke:  << Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii de bine să nu facă nimic>>”.

irina babau

”Principiul fundamental care ne animă are la bază dorința de a milita pentru schimbarea modului de a face politică și administrație în folos propriu, prin implementarea reală a acțiunii instituționale în folosul cetățeanului ”, a arătat Babău.

În opinia sa, domeniul politicii este atât de vast și cu atât de multe implicații umane, sociale, culturale, etc.,  încât ”devine ușor țintă pentru personaje care aterizează iluzoriu pe un tărâm de pe care se așteaptă să culeagă roade fără să fi semănat nimic”.

”Fac parte din generația celor care s-au întâlnit cu castele impenetrabile ale celor  <<piloși>> pe lângă care nu te poți aciua nici cu studii și experiență dobândite dinainte de a te naște eventual. Ne-am învățat să hulim tinerii că ne pleacă , că beau, că joacă jocuri de noroc, că nu mai sunt cum erau odată , însa nu facem nimic. Asistăm neputincioși la fenomene care ne scapă de sub control, ne dorim vizionari în zona infrastructurii, visăm pavele, eoliene, parcuri zburătoare și mai știe Domnul ce,  dar neglijăm siguranța, educația și sănătatea fizică și mentală. Putem observa cu ușurință că numărul farmaciilor este echivalent cu cel al cârciumelor sau a sălilor de jocuri de noroc și asta spune enorm de multe despre ce oferim generației actuale și a celei care urmează”, a atras atenția președintele Organizației Județene Suceava a PRU în discursul său, exprimându-și convingerea că există oameni de valoare care pot aduce îmbunătățiri ”reale” și ”stabile” sistemului politic din România.

PRU congres pavele parcuri zburatoare

”Ca toți românii am fost și sunt și eu dezamăgită de sistemul politic, iar startul meu în acest sens nu are de-a face cu vreun elan naiv hrănit de iluzii și promisiuni, ci de pragmatismul și convingerea că există oameni de valoare care pot aduce îmbunătățiri reale și stabile sistemului. Secretul rezidă în unitate, cooperare, competență, în ambiție și în perseverență pentru a putea stingheri vocile învechite ale celor care s-au obișnuit ca oamenii de bun simț să tacă”, a subliniat Irina Anda Babău.

Totodată, ea consideră obligatorie ascensiunea din ce în ce mai evidentă a femeilor în politica zonală și națională și a ținut să evidențieze că în zona Bucovinei  există exemple remarcabile de succes la feminin.

”Cine și-a suflecat mânecile pentru a munci și pentru a realiza ceva nu intră în politică pentru a se mânji, ci pentru a da din ceea ce a acumulat, pentru a se provoca la mai mult, pentru a inspira și a construi. Acesta este punctul meu de plecare și îmi doresc  să adun lângă mine oamenii care împărtășesc aceasta viziune pentru a putea impune forța dorințelor noastre materializate cât de curând în proiecte”, a spus liderul PRU Suceava  în finalul discursului susținut în cadrul Congresului PRU.


Intră acum și în grupul de