Mâine vor fi desemnați câștigătorii concursului de artă plastică și literară „Pe urmele Maestrului Ion Irimescu”


Intră acum și în grupul de

Câștigătorii primei ediții a concursului de artă plastică și literară „Pe urmele Maestrului Ion Irimescu” vor fi desemnați luni, 22 februarie. Festivitatea va avea loc la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în Sala Pictor „Aurel Băeşu”, de la ora 13.30.

Concursul de arta plastica-PE URMELE MAESTRULUI ION   IRIMESCU-

Teodora Moroşanu, documentarist la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, a declarat că în perioada 10 decembrie 2015 – 29 ianuarie 2016 au avut loc înscrierile pentru cele trei secțiuni ale concursului.

„La cele trei sectiuni de concurs au fost invitaţi să participe elevi de gimnaziu de la instituţiile de învǎţǎmânt din municipiul Fǎlticeni, dar şi din zonele imediat apropiate acestuia”, a spus Teodora Moroşanu.

Ea a precizat că la secţiunea Artă plastică aplicată, unde tema de concurs a fost „Chipul şi opera maestrului Ion Irimescu în imagini-sculpturǎ şi graficǎ” s-au înscris un numǎr de 151 de lucrǎri realizate în tehnici diferite, ce vor fi expuse în cadrul unei expoziţii.

De asemenea, la secţiunea de Creaţie literară: Scrisoare către Maestrul Ion Irimescu s-au înscris unspreze elevi.

La ultima secţiune, cea de cunoştinţe generale despre viaţa şi opera Maestrului, câștigătorii vor fi desemnați în urma unei confruntări la care s-au înscris patru echipaje.

Primǎria Municipiului Fǎlticeni și Şcoala Gimnazialǎ „Ion Irimescu” Fǎlticeni asigură fondul de premiere al concursului. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de