Biblioteca Bucovinei organizează cea de-a treia ediție a Concursului Național de Lectură ”Bătălia cărților”


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, organizează în acest an a treia ediţie a Concursului Național de Lectură ”Bătălia cărților”.

Competiția are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

BataliaCartilor2016Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, concursul se derulează în perioada februarie – septembrie 2016, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi este organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

”Prin acest concurs vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii”, arată Cărăbuș.

El precizează că  la acest concurs, care va avea două secţiuni, lectură în limba română şi lectură în limba engleză, pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei fișe de înscriere.

”Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să lectureze cele 10 cărţi din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură vor fi  evaluate de către o comisie din care vor face parte profesori, bibliotecari, scriitori şi elevii câştigători ai ediţiei anterioare a concursului”, explică managerul Bibliotecii Bucovinei.

El mai menționează că etapa finală a competiției se va organiza în luna octombrie, când se va derula dezbaterea ”Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, va avea loc jurizarea şi se va desfăşura festivitatea de premiere.

Sub genericul ,,Lectura vă face învingători pe toţi” vor fi acordate premii finaliştilor concursului. Cel mai bun cititor, care va deveni ”Cititorul anului”, va primi un eBook reader și un pachet de cărţi. Ceilalți finaliști vor primi diplome de participare și câte un pachet de cărţi. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de