Elevii se pot înscrie până pe 18 martie la cea de-a X-a ediție a Festivalului Județean de Poezie „Nichita în luna lui Marte”

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Județean de Poezie „Nichita în luna lui Marte” va avea loc la finele acestei luni, la Vatra Dornei. Elevii care doresc să participe pot înscrie în concurs între cinci și zece poezii, până la data de 18 martie 2016.

afis Festivalul Județean de Poezie „Nichita în luna lui Marte” (2)

Potrivit managerului Centrul Cultural Bucovina, Carmen Veronica Steiciuc, Festivalul judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”, va avea loc în ziua de 31 martie 2016, la Vatra Dornei.

Festivalul – concurs este organizat de Primăria municipiului Vatra Dornei prin Casa de Cultură „Platon Pardău”, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și Inspectoratul Județean Școlar Suceava.

„Concursul îşi propune să aducă în atenţia elevilor noţiuni despre viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu şi, totodată, să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc.

Vă prezentăm regulamentul Festivalului Județean de Poezie „Nichita în luna lui Marte”:

 

 1. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei şi al punctuaţiei.
  2. La concurs pot participa elevi din clasele V-VIII şi IX-XII, din judetul Suceava, care nu au debutat editorial şi nu au căştigat Marele premiu la ediţiile anterioare ale festivalului.
  3. Lucrările se trimit până la data de 18 martie 2016 pe adresa: nichita.festival@yahoo.com
  4. Lucrările vor fi însoţite de un Curriculum Vitae, care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, clasa, instituţia de învăţământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronica.
  5. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum zece poezii.
  6. Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 28 martie 2016, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc la Sala Oglinzilor de la Primăria din Vatra Dornei, în data de 31 martie 2016.
  7. Organizatorii asigură cazarea laureaţilor si o masa. Transportul este suportat de laureaţi.
  8. Juriul concursului va fi alcătuit din poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
  9. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.
  10. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii:

Marele premiu „Nichita în luna lui Marte”
Clasele V-VIII: Premiul I, Premiul II, Premiul III
Clasele IX-XII: Premiul I, Premiul II, Premiul III
Premiul Asociaţiei Culturale Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Arboroasa, Vatra Dornei.

Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare.

Relaţii suplimentare: carmen_steiciuc@yahoo.com sau 0745-773290 : Carmen Veronica Steiciuc

 

loading...