Flutur: Am desemnat toți candidații de primari în județul Suceava. Suntem la final și cu lista pentru CJ


Intră acum și în grupul de

 

Tandemul Flutur-Lungu are anuntata o conferinta de presa la sediul PNL din Aleea Trandafirilor.

flutur si lungu

Gheorghe Flutur, preşedinte unic al PNL Suceava, candidatul PNL la presedintia CJ Suceava:

”Azi, la 93 de zile pana la alegeri, vreau sa spun ca am desemnat toti candidatii de primari in judetul Suceava. Ultimul a fost la Radauti, in persoana lui Catalin Miron. Toti candidatii sunt in dispozitiv. Seful echipei de campanie este Viorel Seredenciuc. Avem cinci departamente, am impartit judetul in 11 zone cu cate 4 oameni in echipa de campanie si am inceput instruirile zonale.

Candidatii lucreaza la oferta de dezvoltare a localitatilor care se vor inscrie in oferta la nivel de judet. Vineri finalizam ultimele presedintii unice in judet, Falticeni si Radauti, ca sa desavarsim actul de fuziune al PNL.

O particularitate in oferta candidatilor e identificarea de investitii si locuri de munca. Suntem adeptii sa continuam marile investitii, dar cerem candidatilor identificarea de investitii pentru crearea de locuri de munca, chiar si doua intr-o localitate.

Suntem la final si cu lista pentru CJ. Vrem sa fie oameni performanti, agreati de comunitatile de unde provin si integri. La finele lunii martie, finalizam listele pentru CL.

Vrem sa prezentam o oferta- cadru pentru alegatori.  Impreuna cu primarii vin cu urmatoarea oferta de 5 puncte:

1-misiunea echipei PNL: relansarea procesului de modernizare a judetului, dupa o stagnare in perioada PSD-ista, din ultimii 4 ani.

2-cum atragem fondurile si impreuna cu colegii vom discuta pentru ca scopul e de crestere a veniturilor populatiei si sigurantei.

3-principalele directii de actiune pe care ne vom axa sunt modernizarea infrastructurii in judet, transport si utilitati, dar si cea scolara, sanitara, culturala si turistica.

O directie mare e punerea in valoare a resurselor naturale a judetului si a zonei. Ma refer la turism si la resursa umana. Promovarea culturii asociative si a parteneriatelor și cu promovarea brandului Bucovina. Relansam in forta brandul Bucovina. Suntem obligati si dorim sa relansam acest brand.

4- cum vom actiona

5-echipa cu care mergem, specialisti pe care ii avem si cu care dorim sa mergem. Vreau sa fiu inteles bine aici la parteneriate. M-am uitat in strategia de dezvoltare a judetului si in prioritatile PSD. Sunt ingrijorat de lipsa de viziune a specialistilor pentru viitorul zonei si mai ales pentru  judet. Am avut discutii aplicate cu Lungu pe Asociatia intercomunitara Suceava-Botosani.

Sunt hotarat ca impreuna cu Lungu si ceilalti primari sa deschid marile proiecte. Aglomerarea Suceava-Botosani inseamna cam 300.000 de locuitori si e cam cat Iasi. Ce face Suceava ca sa reziste in competitie? Trebuie sa se asocieze si sa vina cu proiecte inovatoare. Parteneriatul cu USV si cei 300.000 de locuitori ai aglomeratiei Suceava-Botosani inseamna o gandire serioasa de dezvoltare. Exista universitate si trebuie si viziune si urgent trebuie discutate proiecte mari.

Trebuie sa scoatem din umbra Suceava si Botosaniul.

Ce fac tinerii nostri cand termina facultatea? Se mai intorc tinerii la noi? Mandatul nostru pentru  perioada urmatoare e sa gandim superior cum rezolvam problema deficitului de venituri. Constatam ca ne pleaca oamenii, dar mare lucru nu se face. Voi solicita Master planul de transport al Romaniei. Sunt ingrijorat si pentru varianta pesimista si cea optimista. Au uitat Suceava si Botosani de tot.

Nu putem odata la 4 ani sa jelim saracia si ca nu ne-am facut suficient de auziti. Va trebui sa cerem Autostrada Est- Vest de urgenta, pentru ca ne leaga de zona civilizata. Va trebui sa venim cu foarte multe argumente. Nu putem doar sa exportam forta de munca, iar aici sa vii doar in concediu la bunici. Cer gasirea urgenta de solutii pentru soseaua rapida care sa lege Roman de Siret.  Vrem o abordare serioasa si pragmatica.

Ion Lungu, presedinte interimar al Organizatiei Municipale Suceava a PNL, candidatul PNL la Primăria Suceava:

Vineri, Comitetul Executiv al judetului a validat Biroul interimar de la municipiu.In mare parte e format din membrii care erau deja acolo. Sunt și oameni noi:  Ion Ciobica, Elena Catalina Vartic si consilierul local Adrian Aramescu. Azi, va fi prima sedinta si pana pe 31 martie, cei care doresc sa candideze la CL, sa o faca, si vom desemna lista. Vrem sa obtinem minim 12 consilieri locali, eu cred ca e posibil. In 2008, am scos 16.

Pana pe 15 aprilie, vom finaliza si platforma electorala pentru Primaria Suceava. Nu am auzit de plecarea niciunei organizatii de la noi la ALDE. Cred ca e o gluma. Trebuie sa luam in calcul orice in perioada asta. Nu vreau sa comentez. PNL e un partid extrem de serios.

Strangem randurile si nu e vorba de plecari de organizatii.”

 


Intră acum și în grupul de