Universitarul sucevean Mircea A. Diaconu va fi distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Apollonia” din Iași

Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și critic literar de anvergură națională va fi distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Apollonia” din Iași.

mircea a diaconu

Festivitatea de decernare a titlului va avea loc în cadrul Congresului internațional 2016 „Pregătim viitorul promovând excelența” ce se desfășoară în perioada 3-5 martie, la Iași.

„Manifestările universității ieșene se deschid joi, 3 martie, la Congress Hall Palas, sala Chopin, de la ora 17, urmând ca, în continuarea acestora, să se decerneze titlul de Doctor Honoris Causa atât universitarului sucevean Mircea A. Diaconu, cât și prof. univ. dr. Mircea Ifrim, de la Academia de Științe Medicale, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România”, se menționează într-un comunicat al USV.

Potrivit sursei citate, printre participanții la Congres se află membri ai Academiei Române, Academiei Oamenilor de Știință din România, Academiei de Științe Medicale, Academiei de Științe a Republicii Moldova.

De asemenea, la evenimente participă și universitari de la Artuklu University Turcia, universitari din Italia, Germania, Portugalia, Franța, Statele Unite, numeroase personalități ale vieții academice, culturale și științifice din țara noastră. (Mihaela Tcaciuc)

loading...