Pistol şi cartuşe de 9mm, depistate într-un Jeep condus de un tânăr la Brodina

Polițiștii de frontieră au descoperit în mașina unui tânăr sucevean, la Brodina, un pistol şi mai multe cartuşe de 9mm.

pistol (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi dimineață, în jurul  orei 04.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi lucrători din cadrul I.J.J. Suceava au oprit în trafic, pe raza localităţii Brodina, un autoturism marca Jeep, înmatriculat în Marea Britanie. Maşina de teren era condusă de G. Corneliu, de 25 de ani, iar în aceasta se mai afla ca pasager un tânăr în vârstă de 17 ani, ambii fiind domiciliaţi pe raza județului Suceava.

„Pe timpul controlului, lucrătorii noştri au descoperit, în portiera dreapta a autoturismului, un pistol din categoria armelor letale supuse autorizării şi cinci cartuşe, calibru 9mm”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că în urma unui control amănunţit asupra maşinii şi persoanelor, au mai fost descoperite un toc pentru pistol, o staţie de emisie recepţie şi un spray lacrimogen.

„În cadrul primelor cercetări, şoferul a declarat că a găsit arma şi muniţia lângă un pod, în zona albiei râului Suceava, de pe raza localităţii Straja şi că intenţiona să le predea autorităţilor”, a mai spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

De asemenea, arma letală și încărcătorul cu cele cinci cartuşe au fost reţinute de poliţiştii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

loading...