(FOTO) ”Dialogul artelor”, un real succes la Cajvana


Intră acum și în grupul de

Dialogul cultural desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute în sala special amenajată a Casei de Cultură din Cajvana a avut un real succes, prin prestaţia gazdelor şi a celorlalţi artişti şi oameni de cultură prezenţi.

Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabil cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana a declarat că aproape toți cei prezenți la manifestare au îmbrăcat haine de sărbătoare, scoțând din lada de zestre frumoasele costume populare.

”Organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, împreună cu Primăria şi Consiliul Local al orașului Cajvana, Liceul Tehnologic Cajvana şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, evenimentul <<Dialogul artelor>> a fost, <<o întâlnire cu arta în diferitele ei forme de manifestare>>”, a arătat Seserman.

dialogul artelor (22)

Ea a mai precizat că programul manifestării a fost vast, cuprinzând expoziții de artă plastică și nu numai, lansări de carte, recitaluri de poezie, momente folclorice și cântece patriotice.

Primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, a declarat  că localitatea  va desfășura  astfel de manifestări de câte ori va fi nevoie, pentru că aici, “cultura se află la loc de cinste”.

„Este o onoare pentru noi să avem atâția oameni de cultură la Cajvana. Le mulțumesc acestor oameni cu suflet care luptă și fac ceva pentru cultura județului nostru. Cajvana va fi întotdeauna alături de cultură, de tradiție și de tot ce are mai frumos această zonă. Toate acestea le-am moștenit de la strămoșii noștri și ne dorim să le ducem mai departe”, a declarat primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu.

Și directorul Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Nicolae Robu, și-a manifestat dorința ca astfel de evenimente să aibă loc cât mai des în Cajvana.

„Îmi doresc ca «Dialogul Artelor» să devină un eveniment cu tradiție aici, la Cajvana,  iar următoarea ediție propun să aibă loc într-un spațiu deschis, la școala din Codru. După ce am participat la Zilele Culturii Tradiționale de la Cernăuți, i-am spus lui Călin Brăteanu că îmi doresc un eveniment asemănător și la Cajvana. Le mulțumesc tuturor celor care duc cultura suceveană acolo unde îi este locul”, a declarat Robu.


Intră acum și în grupul de