Recitaluri de poezii, cântece şi scenete în limba franceză la cea de a III a ediţie a Festivalului judeţean “Soyons Francophones!”


Intră acum și în grupul de

Cea de a treia ediţie a Festivalului judeţean “Soyons Francophones!” se va desfăşura, duminică, la Casa de Cultură din Gura Humorului cu prilejul sărbătoririi Săptămânii Francofoniei.

festival francofon Soyons Francophones (8)

Potrivit inspectorului şcolar Constantin Tiron, cel care a iniţiat această manifestare, evenimentul, care este organizat de ISJ Suceava în colaborare cu Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și cu Centrul Cultural din Gura Humorului, va include recitaluri de poezii și cântece, precum și scenete, toate în limba franceză.

“Festivalul „Soyons Francophones!” se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Voltaire şi pentru al treilea an consecutiv se va concretiza într-un spectacol de amploare ce va cuprinde recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză. Este unul dintre puţinele evenimente organizate la nivelul judeţului Suceava care adună pe scenă un număr impresionant de elevi, din clase de gimnaziu şi de liceu, şi care oferă şansa unei după-amieze speciale dedicate culturii franceze”, a spus Tiron.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de