Expoziția foto-documentară itinerantă ”Bucovina în Marele Război”, la Școala Gimnazială din Salcea


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul lunii martie  și toată luna aprilie 2016, Muzeul Bucovinei prezintă, în cadrul Școlii Gimnaziale din Salcea, expoziția foto-documentară itinerantă ”Bucovina în Marele Război”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu.

Scoala Salcea ”Proiectul a fost realizat în 2014, la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Expoziţia marchează acest eveniment, care a modificat în mod radical harta Europei, propunându-şi să valorifice mai ales materialele fotografice inedite din cadrul colecţiilor Muzeului Bucovinei. În acest an se împlinește un secol de la intrarea României în război, ofensiva rusă din Bucovina din vara anului 1916 fiind una din condițiile puse de Guvernul de la București pentru a face acest pas decisiv”, arată reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Potrivit acestora, expoziţia este găzduită cu acceptul şi sprijinul directorului Școlii Gimnaziale Salcea, prof. Cătălin Huțu.

”Prin itinerarea expoziției se urmărește ca aceasta să fie accesibilă mai ales publicului din mediul rural, care are ocazia să participe mai puțin la astfel de acțiuni”, mai precizează reprezentanții Muzeului Bucovinei. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de