Concursul Național de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur” se va desfășura la Suceava, în perioada 3-5 iunie


Intră acum și în grupul de

Concursul Național de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur”, ajuns la cea de-a XXXVII-a ediție, se va desfășura la Suceava, în perioada 3-5 iunie a.c.

Competiția se adresează elevilor din țară și străinătate aparținând învăţământului preuniversitar de stat sau particular din clasele III-XII (vioară, pian), clasele V-XII (corzi grave) și din clasele VII-XII (suflători – percuție).

Lira de aur (3)

”Înscrierea în concurs se face pe baza fișei de înscriere avizată de conducerea unității  de  învățământ, care va fi trimisă până la data de 23 mai 2016 prin e-mail  la adresa [email protected] sau prin fax la numărul 0230 520 990 ( din afara României +40 230 520 990), însoțită de copia actului de naștere sau a cărții de identitate. La această ediție nu se percepe taxa de participare”, se arată în regulamentul publicat pe site-ul Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

Regulamentul competiției și fișa de înscriere se pot descărca de pe site-ul http://colegiuldeartasv.ro, la rubrica ”Lira de Aur”.

Juriul Concursului Național de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur” va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate din învățământul universitar și preunivesitar, din personalități ale vieții muzicale din țară și străinătate.

Maria Marica Lira (1)
Maria Marica

Se vor acorda Premiile I, II, III și   Mențiune pentru fiecare instrument și clasă în funcție de punctajul obținut.

”Concurenții care obțin 100 de puncte vor interpreta o lucrare la alegere într-un spectacol final cu public în urma căruia comisiile de evaluare reunite vor acorda principalele premii: Trofeul ”Lira de Aur”, Premiul ”Ciprian Porumbescu”, Premiul ”Asociației Culturale Lira de Aur”, precum și premii speciale celorlalți finaliști.

Finalistul care va câștiga Trofeul ”Lira de Aur” va primi un premiu în valoare de 1000 euro, oferit de Centrul Cultural Bucovina”, se mai arată în regulamentul concursului.

La ediția de anul trecut a competiției, marele premiu şi trofeul “Lira de Aur” au fost câștigate de violonista Maria Marica, elevă a Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca.

Concursul Național de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur” este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Asociația Părinților și Absolvenților Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Centrul Cultural ”Bucovina”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de