Activități organizate de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, în săptămâna ”Școala Altfel”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în săptămâna 18 – 22 aprilie, o serie de activități în cadrul programului „Școala altfel! Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Printre activitățile propuse de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul USV se numără vizitarea campusului universitar și a bazei sportive, activități acvatice în bazinul USV și prelegerile intitulate ”Actualități în Bioingineria Reabilitării” și ”Sănătatea copiilor noștri”.

Facultarea de Inginerie Alimentară organizează în Săptămâna ”Școala altfel”, atelierul ”Chimia poate fi distractivă” și prelegerile intitulate ”Advertising” , ”Educația și mediul” și ”Tehnici moderne de depistare a falsificării produselor alimentare”.

Foto_UniversitateFacultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management propune vizite în laboratoare, prelegerea ”Istoria și evoluția universului” și atelierele de robotică și roboți în aplicații.

Printre activitățile organizate de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării amintim: ”Elevi și studenți împreună la cursuri”, ”Ziua filmului italian”, ”Seara de film englezesc”, ”Lecţia de franceză pentru ciclul primar”. Totodată, cu sprijinul deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, 46 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava vor efectua o vizită la Parlamentul României.

Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică va organiza Târgul național al firmelor de exercițiu „Elevii de azi, antreprenorii de mâine!”, un proces penal simulat și Concursul de eseuri pentru elevi „Școala Altfel! Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

La Observatorul astronomic al USV vor avea loc o serie de spectacole de planetariu (”Orientarea cu ajutorul aștrilor”, ” De ce e noapte si zi?”, ”Pământul printre planete”, ”Vecina noastră, Luna”,  ”Prezentarea planetelor vizibile”, ”Corpurile mici din Sistemul Solar”,  ”In lumea sateliților”, ”Legendele cerului”), observaţii solare cu telescopul Coronado, în condiții de cer senin, și proiecții de filme documentare.

Facultatea de Științe ale Educației va desfășura, în săptămâna 18 – 22 aprilie, ateliere de dezvoltare personală pentru clasele 0-II și III-IV și prelegeri precum ” Abordarea eficienta a examenelor”, ”Bullying si Cyberbullying-noi forme de violenta in randul elevilor” și ”Formarea cadrelor didactice in Europa”. Totodată, în parcarea USV va avea loc atelierul de creație plastică intitulat ” Șotronul cu desene. Stimularea potențialu lui artistic al copiilor din învățământul primar și preșcolar”.

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor va organiza vizite și demonstrații practice în laboratoarele FIESC: Robotică, Acționări electrice, Energetică, Electronică, Calculatoare, Cercetare, precum și prelegeri sustinute la cererea școlilor pe teme alese.

Programul complet al activităților organizate de USV în Săptămâna ”Școala Altfel” poate fi consultat AICI.

 


Intră acum și în grupul de