Proiectul “Ucenici în atelierul Maestrului Ion Irimescu”, la cea de-a treia ediție, la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

SCOALA ALTFEL-AFIS  În Sala ”Pictor Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă ”Ion Irimescu” Fălticeni se desfășoară, miercuri, 20 aprilie a.c., începând cu ora 08.00, cea de-a treia ediție a Proiectului “Ucenici în atelierul Maestrului  Ion Irimescu”.

Acest proiect are loc în cadrul Programului -Şcoala Altfel 2016: ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” și reprezintă rezultatul colaborării dintre Şcoala Gimnazială  „Ioan Ciurea” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni.

”În anul școlar anterior, proiectul a primit diplomă de laureat la nivel județean și a participat la etapa națională a competiției <<O activitate de succes în săptămâna „Şcoala altfel”>>. Coordonatorii proiectului din partea Şcolii „Ioan Ciurea” sunt: prof. Zaharia Aurora, prof. Dan Ermolania și prof. Marius-Claudiu Pintilii, iar din partea Muzeului „Ion Irimescu”: documentarist Teodora Morosanu, secondată, la nevoie de înv. pensionar (colaborator) Maria Moroşanu. În cadrul acestui proiect, elevii din trei clase gimnaziale desfășoară activităţi de: modelaj în lut şi plastelină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu”, se arată într-un comunicat al instituției muzeale.

Sursa citată informează că joi, 21 aprilie a.c., între orele 9.00-12.00, Programul ”Şcoala Altfel” are prevăzut în agendă un ”Atelier de Colaje după grafica Maestrului”, activitate pe care o vor realiza elevii clasei I SBS, coordonaţi de înv. Olimpia Buduşanu şi prof.Iuliana Ivanov.

Programul ”Scoala Altfel” se va încheia vineri, 22 aprilie a,c,, cu un Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală la care iau parte elevii clasei a II-a SBS, îndrumaţi de profesorii înv. primar Ciocoiu Maria şi Alice Catrina.

Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, Fălticeni în parteneriat cu Muzeul de Artǎ „Ion Irimescu” şi Primǎria Municipiului Fǎlticeni desfășoară în perioada 18-22 aprilie a.c., în intervalul orar 9.00-12.00,  o serie de activitǎţi interactive, toate aflate sub egida Programului -Şcoala Altfel 2016: ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, în data de 18 aprilie a.c. , la Şcoala “Ion Irimescu”, Fălticeni, între orele 9-12.00, s-au desfăşurat două activităţi de pictură pe pastă ceramică, cu ajutorul culorilor acrilice, la care au participat elevii clasei a-II-a SBS-„Fluturaşii”, îndrumaţi de prof. înv. primar Carmen Suliman şi prof. înv. primar Silvia Moroşan,  precum şi elevii din clasa a-IV-a SBS, coordonaţi de înv. Iuliana Săvoaia şi înv. Lucica  Pavel.

În data de 19 aprilie a.c., în Sala “Pictor Aurel Băeşu”, în intervalul orar 9.00-11.00, a avut loc un Atelier de desen după Grafica Maestrului Irimescu, realizat de elevii clasei a III-a SBS, coordonaţi de înv. Elvira Hodl şi prof. înv. primar Cătălina Purdilă,  precum şi Clasa a II-a A, îndrumatǎ de prof. înv. primar Irina Ceparu, de la Şcoala “Ion Irimescu. Activitatea s-a încheiat cu o vizită la Muzeul de Artă.

La realizarea atelierelor de grafică s-a folosit ca sursă de inspiraţie Albumele de artă din Fondul Ghe. A.M. Ciobanu aflate în Muzeul de Artă “Ion Irimescu”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de