Laureaţii celei de-a XVIII-a ediţii a ”Târgului de Paşti” de la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

În foaierul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, din orașul Gura Humorului, a avut loc, marți, 19 aprilie a.c., „Târgul de Paști”, eveniment cultural ce se subscrie amplei manifestări „Paștele în Bucovina”, organizată de Consiliul Județean Suceava.

Potrivit managerului Centrului Cultural ”Bucovina”, Viorel Varvaroi, la fel ca şi la edițiile anterioare, în cadrul evenimentului au avut loc demonstraţii de ouă încondeiate, realizate de meşterii populari invitaţi şi ucenicii lor.

”Au fost prezenți un număr de aproximativ 60 de meșteri, dintre care 48 au fost încondeietoare”, a precizat Varvaroi.

Viorel VarvaroiJuriul, format din specialiști ai Centrului Cultural ”Bucovina”, sub coordonarea managerului Insitituției, Viorel Varvaroi, precum și din specialiști ai Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, din orașul Gura Humorului, au premiat zece meșterițe.

”Ordinea a fost următoarea: Trofeul cel Mare a fost câștigat de Oresia Leuciuc din Rădăuți, premiul I – Mădălina Niga din Paltinu, Vatra Moldoviței, Premiul II – Rodica Fercal din Paltinu-Vatra Moldoviței. S-au acordat cinci  Premii III – Elena Vereha, Iasinovschi Petruța, Ciuvercă Aurelia, Iasinovschi Petronela, tot din din Paltinu, Vatra Moldoviței și Todașcă Elena din Poiana Stampei, precum și două Mențiuni – Ana Marocico și Iasinovschi Paraschiva, din Paltinu- Vatra Moldoviței și Ulma.

În vederea jurizării acestui concurs, s-a avut în vedere, autenticitatea ouălor, modelele întâlnite, tehnica și cromatica folosită, precum și localizarea ouălor pe centrele consacrate din Bucovina”, a declarat Viorel Varvaroi.

„Târgul de Paști”, eveniment aflat la cea de-a XVIII-a ediție,  a fost organizat de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, din orașul Gura Humorului, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de