Activitate de informare cu privire la riscul consumului de droguri în rândul tinerilor, organizată de Penitenciarul Botoșani, la Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani

O echipă formată din angajați ai Penitenciarului Botoșani și doi deținuți aflați în custodia aceleiași instituții, au participat miercuri, 20 aprilie a.c., la o activitate de informare cu privire la riscul consumului de droguri în rândul tinerilor, activitate ce a avut loc la sediul Școlii Gimnaziale nr. 7 Botoșani.

droguri”Întâlnirea a avut ca scop prezentarea, de către deținuți și personal de specialitate din penitenciar, a efectelor adicțiilor, de orice tip, asupra personalității și comportamentului, precum și impactul pe care acestea le au asupra performanței școlare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, sinsp. Mihai Georgescu.

El a precizat că beneficiarii acestei activități intitulată „Pot să spun NU drogurilor” au fost elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, care au avut posibilitatea să interacționeze cu persoanele private de libertate și să afle, din experiența acestora, consecințele unor decizii greșite, luate în necunoștință de cauză.

”Acest tip de informări vizează conştientizarea riscurilor, dezvoltarea emoţională şi interpersonală, oferirea de alternative pozitive, abilităţi de a face faţă presiunii sociale negative, stimularea capacității personale de luare a deciziilor viitoare referitoare la consumul de droguri, atât pentru tinerii elevi, cât și pentru deținuții implicați în mod voluntar în activitate”, a mai arătat Georgescu.

loading...