Expoziția temporară ”Lumină, lumină…”, în Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei

 

În Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei, va avea loc, joi, 28 aprilie a.c., la ora 12.00, vernisajul expoziției temporare intitulată ”Lumină, lumină…”, ce conține obiecte din colecția particulară a familiei Marco Zuffa și Iuliana Nechita.

afis lumina marcel cetate”Expoziția cuprinde peste 100 de obiecte din secolele XVII – XX care provin din diferite regiuni ale Europei și din spațiul asiatic.

Majoritatea pieselor sunt reprezentate de sfeșnice, lămpi cu ulei, stingătoare de lumânări, replici ale lămpilor romane, icoane ortodoxe.

Pentru a cunoaște întrebuințarea acestor obiecte, unele au fost fotografiate aprinse iar imaginile se vor regăsi pe panouri special amenajate. Piesele din expoziție aparțineau unor familii nobiliare sau erau folosite în Biserica Catolică la diferite procesiuni religioase. Așadar, expoziția este o îmbinare naturală a mai multor credințe, catolică, ortodoxă, arabă ș.a.”, arată reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Expoziția este organizată de muzeograful Gabriel Marcel Catrinar și coordonată de Corina Ignat și va fi deschisă publicului până în data de 28 mai a.c. (Irina Lițu)

 

loading...