Eveniment dedicat Zilei Europei, la Biroul Francez din Suceava


Intră acum și în grupul de

 

”Eurofolies” este titlul activității pe care Biroul Francez o propune sucevenilor miercuri, 11 mai  a.c., ora 18:00, la Casa Prieteniei.

Evenimentul coordonat de prof. dr. Petronela Munteanu și  prof. dr. Cristina Hetriuc este dedicat Zilei Europei și va include activități în limba franceză pe teme europene, prezentarea unei expoziții de afișe și desene, dansuri, cântece, prezentări PPS.

”Programul pregătit de elevii francofoni și francofili ai Colegiului Național „Petru Rareș”, Colegiului Național „Mihai Eminescu” și Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”  va  îmbina armonios și, totodată,  ludic, toate artele: muzica, dansul, poezia, pictura.

Cu acest prilej, elevii de la secția bilingvă franceză din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” (CNPR) vor prezenta secţia francofonǎ, unicǎ în municipiul Suceava, și vor lansa invitația la cursurile gratuite săptămânale desfășurate de Clubul francofon la CNPR, cursuri oferite elevilor interesați de înscrierea în clasa a IX-a la secția francofonă de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

casa prieteniei suceava

Spectacolul are, în viziunea elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu”,  structura unui puzzle metaforic. Aceştia vor prezenta o Europă personalǎ, din mǎrturiile fiecǎruia conturându-se o imagine originalǎ a Uniunii Europene. Se va vorbi despre magie şi magicieni celebri în Europa, se vor compara sistemele de învǎţǎmânt, se vor face cǎlǎtorii gastronomice imaginare, se vor cânta cântece, se vor recita poezii cu aceeaşi tematicǎ, în limbile Uniunii Europene”, arată reprezentanții Biroului Francez, într-un comunicat de presă.

Intrarea este liberă.

Programul săptămânal și toate evenimentele organizate de Biroul Francez vor fi anunțate pe pagina de facebook: www.facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei .

 


Intră acum și în grupul de