Premieră pentru zona Moldovei: Concurs de alergare montană pe timp de noapte, la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Iubitorii muntelui și ai mișcării în aer liber sunt așteptați, sâmbătă, 14 mai a.c., la Câmpulung Moldovenesc pentru a lua parte la un concurs de alergare montană desfășurat pe timp de noapte.

Competiția este organizată de Asociația Lacertae Virides, organizație non-profit care activează în domeniul sporturilor montane, în parteneriat cu Edelweiss Outdoor Team, echipă profesionistă de alpiniști, alergători, parapantiști și cicliști.

Potrivit organizatorilor, manifestarea constituie o premieră atât pentru zona Bucovinei, cât și pentru întreaga regiune a Moldovei. Sub titulatura ”Edelweiss Night Run”, evenimentul completează calendarul competițional național nocturn, alături de ”Parângul Night Challenge” și ”Postăvaru Night”.

”Sunt așteptate la start 250 de persoane din 30 de orașe ale țării, din Italia și din Canada, regiunea Alberta.

alergare montana noaptea 2

Există două trasee destinate adulților, o tură lungă de 18 kilometri (1.100 metri diferență de nivel) recomandată alergătorilor cu experiență și o tură scurtă, de 10 kilometri (560 metri diferență de nivel), la îndemâna oricărei persoane cu pregătire fizică bună. Ambele trasee urmăresc culmile dealurilor Runc și Bodea și au plecarea și sosirea în fața clădirii Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Manifestarea va debuta la ora 19.00, cu o cursă a copiilor, cel mai mic participant înscris având vârsta de 5 ani.

Premierea va avea loc sub lumina lunii, lângă statuia domnitorului Dragoș Vodă.

Cei interesați să participe la o competiție care le va purta pașii prin subunitățile masivului Rarău, cu vedere către Pietrele Doamnei scăldate de razele lunii și panoramă asupra depresiunii Câmpulungului se pot înscrie și la fața locului, sâmbătă, între orele 17.00-18.30. Informații suplimentare se gasesc pe site-ul concursului, edelweissnightrun.ro, și pe pagina de facebook, facebook.com/edelweissnightrun/”, arată organizatorii concursului.


Intră acum și în grupul de