Festivalul Internaţional ”Blues Con Fusion”, la Suceava, în perioada 18 – 21 mai. PROGRAMUL complet al evenimentului


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava se va desfășura în perioada 18 – 21 mai a.c., Festivalul Internaţional ”Blues Con Fusion”, cel mai mare eveniment de blues din regiune, comparabil cu evenimente de top din Europa și America.

13131730_1736279016610111_592902801589809861_o”Mai mult decât un concert, festivalul este o manifestare a orașului și se desfășoară pe trei scene distincte: scena principală pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, o scenă în parcul central al orașului, în zona Muzeului de Științele Naturii și la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava. Pentru scenele din centru și de la universitate, accesul este gratuit”, a declarat Bobby Stroe, directorul festivalului.

El a precizat că anul 2016 aduce un line-up de clasă mondială, cu cap de afiș artiști care nu au mai fost niciodată în România, precum și câteva noutăți printre care susținerea de către Joe Rusi, nominalizat la Grammy, a unui seminar gratuit de blues destinat elevilor.

”De asemenea, o suită de invitați speciali vor oferi recitaluri de tip jam session iar la scena de la cetate se va pregăti o zonă de „food court” cu mâncăruri gătite, deserturi și băuturi pe toate gusturile”, a informat Bobby Stroe.

Programul complet al Festivalului International “BLUES CON-FUSION”, aflat la cea de-a VII-a ediție, este urmatorul:
Miercuri, 18 mai

  • ora 20:00 – Gradina Englezeasca USV
    Joe Rusi & Rares Totu  “Experience” (cu Frank Overland, Kjell Martiun Sirnes, Cosmin Farcas)- Intrare libera

Joi, 19 mai

  • ora 11.00 – Free Blues Seminar – Colegiul de Arte , Suceava – acces pe baza de inscrieri
  • ora 17:00 – 22:00 – Parcul Central Suceava – zona Muzeului de Stiinta Natuale
    Recitaluri, jam session, meet & greet cu: Ronove, Vali Racila, Raul Kusak, Blues Core – (Hanno Hoefer, Liviu Pop si Raul Kusak) – si altii pe care ii vom anunta ulterior.
  • Acces liber

Vineri, 20 mai – Platoul Cetatii de Scaun a Sucevei

  • 18:00 Acces public
  • 20:00 – The Story Tellers
  • 21:00 – Lee Hedley & Midnight Express
  • 22:30 – Henrik Freischlader Trio
    Restaurant Centrul Vechi – Special Guest Jam Session (Gold Pass Only)

Sambata, 21 mai – Platoul Cetatii de Scaun a Sucevei

  • 18:00 – Acces public
  • 20:00 – Tiny Legs Tim
  • 21:00 – Mike Godoroja & The Blue Spirit
  • 22:30 – Josh Smith
    Restaurant Centrul Vechi – Jam Session – Blues ConFusion All Stars (Gold Pass Only)

Biletele se pot achiziționa atât online, de pe site-ul oficial al Festivalului, www.suceavablues.ro, dar si de la restaurantul Centru Vechi. Mai multe detalii veți afla si de pe pagina oficiala de Facebook, https://www.facebook.com/BluesConFusion.

Evenimentul este organizat de Asociația Suceava Capitala Culturala Europeana in parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, alături de Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

Line-up 2016:

Josh Smith este cel mai bun chitarist de blues din noua generație, un „copil – minune” al blues-ului american. La 13 ani este angajat ca și chitarist în diverse formule pentru a concerta în cluburi celebre. La 20 de ani este invitat să deschidă un turneu BB King, iar în acel an realizează patru turnee pe tot cuprinsul USA, semnând în același timp un contract cu Jim Gaines, producătorul lui Santana, Stevie Ray Vaughan sau Luther Allison. Cariera sa cuprinde șase albume de studio, dar și foarte multe turnee pe tot cuprinsul USA și Europa. Un muzician extrem de creativ, cu o tehnică desăvârșită, care în 2012 primește o nominalizare la premiile Emmy.

Henrik Freischlader Trio – Din Germania avem privilegiu sa-l ascultăm un multi-instrumentist, artist, compozitor, producător și proprietar al unei case de discuri pentru care scenele europene reprezintă a doua casă. Printre multele spectacole pe tot cuprinsul Europei, Henrik a avut privilegiul să cânte alături de legende ca B.B. King, Peter Green, Gary Moore sau Johnny Winter, fapt ce i-a crescut enorm popularitatea, fiind unul dintre cel mai cunoscuți blues-mani europeni.

Tiny Legs Tim (Belgia). Dacă numele acestui artist vă duce cu gândul la un vechi artist, de blues, atunci poate aveți dreptate. Tim De Graeve, este unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni de blues din Belgia ai momentului. Tim duce cu el acum chitara moștenită de la bunicul său, un footstomp și cicatricile din suflet care îi conferă un stil și o personalitate unice.

Lee Hendley (Irlanda) Blues, soul, rock’n’roll, voce și muzicuță, aceasta  este rețeta de succes a unuia dintre cei mai cunoscuți entertaineri ai momentului în UK. Irlandez la origine, Lee este unul dintre obișnuiții festivalurilor de rock, blues sau jazz din Insulă, cântând alături de The Corrs, The Commitments, Paul Jones de la Manfred Mann și mulți-mulți alții. La Suceava, Lee va cânta alături de un grup de artiști români Midnight Express alcatuit din muzicieni romani de prestigiu: Rares Totu, Raul Kusak, Paul Baciu si Liviu Pop.

The Storytellers  O experienta extraordinara de blues acustic, cantat doar cu muzicuta, chitara acustica sau resonator si voce, in spiritul traditional american. Florin Giuglea este unul dintre cei mai talentati chitaristi de blues-rock din Romania in acest moment. Marcian Petrescu – posibil in prezent cel mai apreciat muzicutist din Romania si singurul muzician roman de blues care a reusit performanta de a avea ca invitati pe albumele sale solo pe Sugar Blue si pe Charlie Musselwhite, ambii laureati cu Premiul Grammy.

Joe Rusi (Norvegia) Despre Mircea Joe Rusi s-ar putea scrie pagini întregi. De altfel, publicații prestigioase din toată lumea deja o fac, pentru că ultimul său album a ajuns unul dintre cele mai vândute discuri de blues din lume într-un timp foarte scurt. Chitarist, pianist, compozitor, profesor de muzică, deținător al mai multor distincții culturale norvegiene, nominalizat la premiile Grammy (varianta norvegiană) Joe are un rol special în festival, iar ConFusion 2016 nu face excepție.

 

 


Intră acum și în grupul de