Vernisajul expoziției ”Mici artiști, mici ceramiști”, miercuri, la Centrul pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovinene din Suceava

La Centrul pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovinene din Suceava va avea loc, miercuri, 18 mai a.c., de la ora 10:30, vernisajul expoziției ”Mici artiști, mici ceramiști”, care conține lucrări realizate în cadrul atelierelor organizate de Asociația KULT-ART Suceava la Centrul de Artizanat din localitatea Măriței, comuna Dărmănești.

Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene2

”Expoziţia va cuprinde 36 de lucrări în ceramică ale preşcolarilor și școlarilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani, din județul Suceava, realizate într-un limbaj plastic inedit, autentic și în tehnici de lucru diverse”, se arată într-un comunicat al Asociației KULT-ART Suceava.

În perioada 18 – 22 aprilie, Asociația KULT-ART Suceava a desfășurat o serie de ateliere de realizare obiecte din ceramică pentru copiii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Programul a fost cuprins în săptămâna ”Școala Altfel”, iar atelierele au fost realizate la structura de economie socială Centrul de Artizanat KULT-ART din localitatea Măriței, comuna Dărmănești, județul Suceava.

”Peste 500 de copii au trecut pragul atelierelor, s-au împrietenit cu boțul de lut și și-au dat frâu liber imaginației.

Lucrul cu ceramica a reprezentat o oportunitate de dezvoltare atât pentru prichindeii de grădiniță, cât și pentru elevii din ciclul de învățământ primar și gimnazial. Programul de modelare a completat temele din curricula preşcolară și școlară cu subiecte care evidenţiază aspecte artistice ca mod de viață natural. Copiii și-au dezvoltat prin activități ludice simțul artistic, abilitățile practice, capacitatea de a lucra în echipă, au cunoscut procesul de producție dintr-o manufactură (producția obiectelor din sticlă și din ceramică) și s-au familiarizat cu câteva noțiuni de bază despre interpretarea unui produs artistic.

Astfel, tânăra generație nu va mai privi cu reticență arta, muzeul sau expozițiile urbane, ba chiar va fi încurajată să dea frâu liber imaginației și emoțiilor creatoare pentru a realiza noi produse artistice.

A sosit momentul să ne bucurăm de realizarile celor mici și să apreciem că din entuziasmul lor au rezultat lucrări frumoase, deosebite și creative, iar în fiecare dintre ele picii au pus muncă și un pic din sufletul lor. Între lucrări regăsim colecții de animăluțe, articole utilitare, obiecte specifice sărbătorilor pascale, figurine reprezentând oameni sau creaturi de basm. Micile sculpturi din ceramică roșie au fost realizate sub atenta supraveghere a specialiștilor KULT-ART ARTIZAN”, precizează sursa citată.

În comunicatul Asociației KULT-ART Suceava se mai menționează că în cadrul evenimentului, expun elevi de la Școala Generală Nr. 3 Suceava, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială Măriței, Școala Gimnazială Dărmănești, Grădinița Măriței, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Gulliver și Grădinița ABC Nr.7.

Expoziția cu intrare liberă va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00 și va rămâne deschisă publicului până în data de 24 mai 2016. (Irina Lițu)

 

 

loading...