Festivalul Internaţional „Umor la… Gura Humorului” va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016. Vezi care sunt temele acestei ediții


Intră acum și în grupul de

Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”, care a ajuns la a XXVI-a ediție,  va avea loc în perioada 8  – 10 iulie 2016.

Evenimentul este organizat de Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina” și Primăria Mănăstirea Humorului.

Cele două teme ale ediției de anul acesta a festivalului sunt: ”O gură de (H)umor” pentru secțiunea ”Grafică satirică” și ”(H)umor în Bucovina” pentru secțiunea ”Literatură umoristică”.

Potrivit regulamentului pentru secțiunea ”Grafică satirică”, lucrările, în format digital sau originalele, pot fi trimise până la data de 25 iunie 2016 pe adresa [email protected] sau pe adresa poştală : Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300-Gura Humorului, judeţul Suceava, România, cu menţiunea: Pentru  „Festivalul Umor… la Gura Humorului”.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (2)

Sunt acceptate lucrări create după 1 ianuarie 2016, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul Festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 6 iulie 2016 pentru a fi prezenţi  la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 10 iulie 2016.

La secţiunea Grafică Satirică, se vor acorda următoarele premii: Premiul I- 500 de euro, Premiul II- 300 de euro, Premiul III – 200 de euro şi Premiul „George Gavrilean”  pentru debutanţii în Bucovina, în valoare de-200 de euro.

Potrivit regulamentului pentru secțiunea ”Literatură umoristică”, sunt acceptate numai lucrări în limba română, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri și toate lucrările vor fi semnate în sistem motto.

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze până la data de 20 iunie 2016, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minima 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).

Laureaţii secțiunii de Literatură umoristică și invitații vor fi anunţaţi până la data de 5 iulie 2016 pentru a fi prezenţi  la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 10 iulie 2016.

Cheltuielile de transport vor fi  suportate de către laureat, invitat  sau organizația /instituţia de care aparţin. Organizatorii asigură cazarea şi masa.

În cazul în care laureaţii nu vor putea participa la festivitatea de premiere, diplomele şi premiile vor fi expediate prin poştă.

La secţiunea Literatură umoristică, premiile puse la bătaie sunt: Premiul I – 200 euro pentru epigrame şi 200 euro pentru poezie umoristică, Premiul II -100 euro pentru epigrame şi 100 euro pentru poezie umoristică, Premiul III -50 euro pentru epigrame şi 50 euro pentru poezie umoristică.

Începând din anul 2013, secţiunea Literatură umoristică se desfăşoară în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind  parteneră de eveniment.

Nu se percepe taxă de participare.


Intră acum și în grupul de