Acasă Evenimente Cartea ”Sfânta Mănăstire Voroneţ. Un sfert de veac de la reînfiinţare” va...

Cartea ”Sfânta Mănăstire Voroneţ. Un sfert de veac de la reînfiinţare” va fi lansată la USV, în cadrul unei noi întâlniri din seria ”Omul și cartea”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc, marți, 31 mai a.c., la ora 11.00, o întâlnire de suflet cu conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, acest eveniment se înscrie în seria de manifestări intitulate generic „Omul şi cartea” și organizate de colectivul bibliotecii universitare sucevene.



Întâlnirea va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii universităţii, corpul E, parter.

Sursa citată precizează că profesorul Carmen Cornelia Balan îi va avea ca invitat de onoare pe Stavrofora Irina Pântescu, stareţa Mănăstirii Voroneţ, iar pe conf. univ. dr. Dan Dascălu şi pe domnul Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului sucevean „Crai Nou”, în calitate de invitaţi speciali.

În cadrul manifestării, va fi lansată cartea ”Sfânta Mănăstire Voroneţ. Un sfert de veac de la reînfiinţare”, coordonată de Carmen Cornelia Balan şi monahia Gabriela Platon, absolventă USV, doctor în teologie.

La întâlnire sunt aşteptaţi să participe studenţi de la facultăţile de ştiinţe umaniste şi tehnice, precum şi cadrele didactice universitare şi din preuniversitar, prietenii din domeniul culturii şi mass-media.

afis_USV_biblioteca_omul-si-cartea_mai-2016-01”Carmen Cornelia Balan a absolvit Liceul „Ştefan cel Mare” din Suceava, apoi a urmat studiile la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filosofie, specialitatea Sociologie. A continuat la Universitatea Bucureşti şcoala doctorală şi din anul 2000 a devenit doctor în sociologie, susţinând teza de doctorat ”Ipostaze ale satului bănăţean Naidaş: 1942, 1982, 1996. Reluarea monografiei Institului Social Banat Crişana”.

Domeniile de competenţă ale universitarei sucevene sunt sociologia generală, sociologia culturii, sociologia medicinii, asistenţa socială, sociologia educaţiei, metodologia cercetării sociale, psihologia școlară, managementul organizațional, educaţional şi managementul clasei de elevi. Din anul 1994 a devenit cadru didactic la Universitatea „Ştefan cel Mare”, susţinând cursuri şi seminarii de sociologie şi psihologie. Începând cu anul 1999 a ocupat funcţia de director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic şi responsabil al Centrului Universitar de Informare Profesională, având ca principale responsabilităţi consilierea şi orientarea în carieră a studenţilor, coordonarea activităţii de pregătire iniţială şi continuă pentru cariera didactică.

Pe parcursul frumoasei sale cariere, Carmen Cornelia Balan a urmărit continuu să se perfecţioneze şi să fie în pas cu realizările ştiinţei şi didacticii, absolvind diverse cursuri de formare, precum Theory and practice of Social Work la University of East Anglia din Norwich, Informare, consiliere şi orientare în carieră la Britisch Concil – Bucureşti, Stagiu de formare al metodicienilor din universităţi organizat de Ministerul Educaţiei, modulele Managementul resurselor umane şi Politici educaţionale în cadrul proiectului strategic pentru învăţământul superior Îmbunătăţirea managementului universitar.

Conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan a publicat mai multe volume, studii şi cursuri universitare, iar cartea Institutul social Banat Crişana (1932-1946). Recuperarea culturală şi sociologică a moştenirii Institutului Social Banat Crişana a fost apreciată de Academia Română, în anul 2002, cu Premiul Dimitrie Gusti.

În interviul A face profesie cu dăruire, publicat în volumul Decalog în Dialog. Despre devenire şi succes în cariera didactică, Carmen Cornelia Balan spunea că îi place să înveţe pe cei tineri să se gândească la ei însăși, dar şi la ceilalți. Însă, nu poţi pregăti profesionişti fără să fii tu însuţi un profesionist în a-i învăţa pe alţii. Din acest motiv, întâlnirea cu universitara suceveană se doreşte a fi un dialog despre oameni, cărţi şi dăruire pentru ceilalţi”, se mai arată în comunicatul USV. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version