Acasă Monden Cristian Mungiu la premiera filmului „Bacalaureat” la Suceava: Momentul cel mai preţios...

Cristian Mungiu la premiera filmului „Bacalaureat” la Suceava: Momentul cel mai preţios şi important din viaţa filmului e când ajungi să-l prezinţi publicului


Intră acum și în grupul de

Regizorul Cristian Mungiu, a participat, joi seara, la Suceava, la premiera filmului „Bacalaureat” pentru care a obţinut, duminică, premiul pentru regie al Festivalului de Film de la Cannes şi a salutat „primirea extraordinară” de care s-a bucurat în Suceava.

Mungiu Bugnar Ivanov



El a spus că cel mai important în viaţa unui film este prezentarea în faţa publicului şi nimic nu este mai de dorit decât o sală de cinematograf plină.

„Momentul cel mai preţios şi mai important din viaţa filmului, cel în care, după ce-ai muncit doi, trei ani, patru ani de zile, de când te-ai apucat să-l scrii şi până i-ai dat un titlu,  ajungi să-l prezinţi publicului şi nu poţi să-ţi doreşti niciodată nimic mai mult decât să ai o sală plină”, a spus regizorul Cristian Mungiu.

El a mulţumit actorilor Lia Bugnar şi Vlad Ivanov că şi-au făcut timp să fie alături de el la Suceava.

„Ne bucurăm împreună de primirea extraordinară pe care o avem în Suceava. Eu mă bucur foarte mult că aveţi un loc unde putem vedea filme şi vă promit că atâta cât ţine de noi, de fiecare dată când vom avea un eveniment cinematografic, vom încerca să-l promovăm şi să-l aducem aici”, a spus Cristian Mungiu.

La rândul său, Lia Bugnar a spus că regizorul Cristian Mungiu nu are neapărat pentru ce să mulţumească, ei cel puţin, mai ales că mulţi actori şi-ar dori să fie alături de regizorul Cristian Mungiu.

„Sunt convinsă că foarte mulţi actori ar invidia postura asta şi ar vrea să fie lângă Cristian atunci când îşi prezintă oricare dintre filmele lui, câştigător sau nu la Cannes. Mă bucur să văd o sală plină, totuşi, fiind un om realist îmi dau seama că e o sală plină pentru că e un eveniment şi un adevărat premiu pentru noi ar fi ca într-o zi obişnuită, într-o după-amiază obişnuită din viaţa dumneavoastră, să ieşiţi din casă, să mergeţi la cinema, să cumpăraţi un bilet şi să nu fiţi doar dumneavoastră şi încă trei extravaganţi în sală, adică să veniţi şi atunci când nu e un eveniment, când nu sunt artiştii veniţi şi când lumea bună din oraş e de faţă. M-aş bucura tare mult să ştiu că e o necesitate a dumneavoastră şi nu un eveniment monden”, a spus Lia Bugnar.

Actorul Vlad Ivanov a spus că este bucuros că a ajuns la premiera de la Suceava a filmului, mai ales că a venit cu trenul.

„Bucuria mea personală este să vin cu trenul şi să am timp să stau cu ochii pe geam o bună parte din noapte gândindu-mă ce o să fie la Suceava. Eu sunt din Botoşani de loc şi am făcut o plimbare de dimineaţă şi mi-am adus aminte de multe lucruri din adolescenţa mea cu bucurie. Sunt bucuros că văd o sală plină cu oameni zâmbitori, cu atât de mare suflet, vă mulţumesc foarte mult pentru căldura cu care ne-aţi primit şi sperăm să vă dăm destule ocazii să fiţi din nou în sală în număr atât de mare”, a spus Vlad Ivanov.

Atât Cristian Mungiu cât şi actorii Lia Bugnar şi Vlad Ivanov au răspuns întrebărilor spectatorilor prezenţi la premieră.

Filmul „Bacalaureat” a avut premiera în data de 19 mai la Cannes si la Bucuresti, iar Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie în cadrul ceremoniei de duminică, 22 mai, ce a marcat încheierea Festivalului de la Cannes.

Cristian Mungiu a primit în 2007 Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. S-a întors apoi în competiţia festivalului cu „După dealuri”, în 2012. Atunci, filmul său a primit două premii: cel pentru scenariu şi cel pentru interpretare (Cristina Flutur şi Cosmina Stratan).(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version