APM Suceava organizează activități dedicate Zilei Mondiale a Mediului


Intră acum și în grupul de

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava desfășoară în perioada 31 mai – 8 iunie 2016 mai multe activități dedicate Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită anual în data de 5 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă al APM Suceava, reprezentanţii instituţiei participă, pe parcursul acestei săptămâni,  la activitatea de evaluare și reevaluare în mai multe unități școlare din județ, în vederea acordării sau menținerii steagului verde, în cadrul Programului internaţional Eco-școala, iar cu acest prilej elevii și cadrele didactice vor fi informați despre tema și sloganul sub care va fi marcată Ziua Mondială a Mediului din acest an.

În cursul zilei de sâmbătă, şeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu din cadrul APM Suceava, inginer Iluţă Cocriș va participa la  workshop-ul național al Campaniei Internaționale Litter Less, sub egida Fundației de Educație pentru Mediu, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București la Hanul Voievozilor din localitatea suceveană Horodnic de Sus.

Festivitatea de premiere din cadrul concursului de creaţii literare pe tema speciilor identificate în ariile naturale protejate Fânețele Seculare Frumoasa și Fânețele Seculare Ponoare va avea loc în cursul zilei de luni, 6 iunie 2016.

APM Suceava

Concursul a fost adresat elevilor care au învăţat despre importanţa conservării biodiversităţii, în săptâmăna Școala Altfel, premierea  fiind  organizată de APM Suceava  în parteneriat cu Asociația Eudemos și se va desfășura în aer liber, la rezervația naturală Fânețele Seculare Ponoare.

În cursul zilei de marţi este prevăzută o deplasare în teren a unor specialiști ai APM Suceava împreună cu un grup de elevi și de cadre didactice de la Școala Gimnazială Păltinoasa pentru elaborarea hărții necesară propunerii rezervației „Delta fosilă a Moldovei”. Și la această activitate avem ca partener Asociația Eudemos.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului 2016 se vor încheia, în data de 8 iunie 2016, cu masa rotundă  cu tema „Utilizarea durabilă a componentelor diversității biologice”, ce va fi organizată la APM Suceava, în parteneriat cu Asociația Eudemos, în cadrul căreia vor fi prezentate semnificația și importanța zilei de 5 iunie, dar şi aspecte legislative/strategii privind conservarea diversității biologice.

La masa rotundă organizată de APM Suceava vor participa reprezentanţi ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean Suceava, reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava, Gărzii de Mediu Suceava, Gărzii Forestiere Suceava, Facultății de Silvicultură Suceava, Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Suceava, Parcului Național Călimani și Parcului Zoologic Rădăuți, reprezentanţi au unor eco-şcoli din judeţ.

Totodată, organizaţii non guvernamentale de mediu din județ, dintre care Grupul ecologic de colaborare „Bucovina” Suceava și Clubul Speo „Bucovina ”Suceava vor prezenta în cadrul evenimentului principalele proiecte de mediu pe care le implementează.

“Manifestarea are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie – zi instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi care reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este: “Toleranță zero pentru comerțul ilegal cu specii sălbatice” iar sloganul “Nebuni după natură!””, se precizează în comunicatul APM Suceava. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de