Proiectul Atelierele “Din secretele maeştrilor- lumină şi culoare”, derulat de Muzeul Bucovinei, a ajuns la a V-a ediţie


Intră acum și în grupul de

Cea de a V-a ediţie a Atelierelor “Din secretele maeştrilor- lumină şi culoare” va fi organizată la Muzeul de Istorie Suceava în perioada 22 august- 2 septembrie 2016, în cadrul proiectului urmând să funcţioneze în acest an un al patrulea atelier de pictură dedicat studiului tehnicii picturale abordate de artista plastică bucovineană Elena Greculesi.

ateliere de arta

Potrivit unui comunicat de presă al Muzeului Bucovinei,prin acest proiect se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastică specific sculpturii, picturii de şevalet şi graficii.

În cadrul proiectului se analizează lucrările câtorva artişti plastici bucovineni prezenţi în colecţiile Muzeului Bucovinei şi se prezintă aspecte biografice.

“Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în compoziții proprii. De această dată, organizatorii vin în întâmpinarea micilor artişti cu 4 ateliere cu tematici, tehnici şi mijloace de expresie diferite tocmai pentru a răspunde cerinţelor participanţilor”, se precizează în comunicatul de presă.

Pe lângă cele  trei ateliere deja cunoscute – George Lowendhal–scenograf, Sculptura – arta volumelor, Alternative plastice, din acest an va funcţiona un al patrulea atelier de pictură “Străluciri de sidef” în cadrul căruia profesoara Camelia Rusu Sadovei îi va îndrumă pe copii în folosirea tehnicilor picturale abordate de artista bucovineană Elena Greculesi.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării activităţii în cadrul atelierelor, precum şi serviciile de lectorat sunt asigurate de Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.

Înscrierile la ateliere se fac la sediul Muzeului Bucovinei din str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, până la data de 15 august 2016.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de