Angajații din Finanțele Publice acuză nepăsarea conducerii față de situația angajaților din sistem, susține SindFISC


Intră acum și în grupul de

Tot mai mulţi angajaţi din Finanţele Publice acuză conducerea instituţiei de nepăsare când vine vorba de îmbunătățirea unor aspecte legate de activitatea lor profesională, se arată într-un comunicat al SindFISC, semnat de Liviu Toader.

protest Finante Suceava

”Aceste aspecte, o dată remediate, conduc atât la îmbunătăţirea performanţelor instituţiei în care activează şi implicit a veniturilor colectate la bugetul general consolidat al statului, cu impact în întreagă societate românească, cât şi la îmbunătăţirea serviciilor cu contribuabilii, respectiv la creearea unui climat de parteneriat şi respect reciproc”, precizează semnatarul.

În comunicat sunt prezentate plângeri ale angajaților din finanțe cu care a fost sesizat Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC, în calitate de reprezentant al funcţionarilor din sistemul instituţional al Ministerului Finanţelor Publice care susțin acuzele aduse conducerii instituției privind situația grea a salariaților.

 

”Angajaţi care suferă de boli incurabile cauzate de stresul generat de supra-aglomerarea cu sarcini, angajaţi care îşi pierd viaţă din cauza şocului suferit în urmă ameninţării contribuabililor, inechităţi salariale între angajaţi care desfăşoară aceeaşi muncă, drepturi salariale câştigate în instanţe, din cauza legilor care nu sunt puse în aplicare de către angajator, lipsa dotărilor în instituţii. Este strigătul de disperare al celor ce îşi desfăşoară activitatea în Finanţele Publice şi solicită răspicat finanţarea activităţii desfăşurate de ei”, se arată în document.

Liviu Toader este îngrijorat că guvernanții nu dau semne că le pasă de situația angajaților din sistem.

”Domnilor guvernanţi, chiar nu va pasă? Aceştia sunt oamenii cu sprijinul cărora, domniile voastre, pot să îşi ducă la îndeplinire politicile de guvernare. Urmare muncii acestor oameni se pot finanţa toate celelalte domenii de interes ale statului (sănătate, învăţământ, infrastructură, ordine publică, apărare naţională etc). Chiar nu va pasă??? ”, susține Liviu Toader, în numele Comitetului Regional SindFISC. (N.B.)


Intră acum și în grupul de