Concert de excepție al Coralei mixte „Ciprian Porumbescu” la Biserica ”Sfântul Mina” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un concert de excepție al Coralei Mixte ”Ciprian Porumbescu” în vederea promovării tradiţiilor și spiritualității româneşti la Biserica „Sfântul Mina” din cartierul Obcini, Suceava va fi organizat, duminică, 26 iunie, de la ora 18, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

afis concert 2

Acesta va fi primul dintr-o serie  de concerte ce vor fi programate în 2016 pentru că este momentul ca și sucevenii să se bucure de munca acestor oameni care ne-au reprezentat cu mândrie în diaspora.

Dirijorul coralei. pr.prof. Lucian Tablan-Popescu, este absolvent al academiei de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, profesor al Colegiului Național Ștefan cel Mare și al Seminarului  Telogic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan este deținător a peste 150 de diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur castigate la European Choir Games&Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania 2015.

Managementul coralei este asigurat de ing.prof. Ionuț-Vichentie Ilisoi, cel care în ultimii 6 ani a reusit să îmbogățească istoria coralei cu nu mai puțin de 100 de concerte în țări precum Elveția, Franța, Italia, Germania, Belgia. Ultima reprezentație în diaspora a fost in aprilie 2016, atunci când sucevenii noștri au a concertat in sala Senatului a Parlamentului Bavarez din Munchen unde s-au bucurat de un real succes.

Repertoriul Coralei Ciprian Porumbescu cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele care vor fi abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica corală românească care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.

Merită menționat faptul că, Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” se află sub părinteasca binecuvântare a Înalt Prea Sfințitului Pimen Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților  cât și sub ocrotirea Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”; în cadrul coralei activând în număr mare, atât foști cât și actuali elevi ai colegiului, acest lucru fiind o dovadă clară valorii și profesionalismului cu care se abordează cultura la prestigiosul colegiu sucevean.


Intră acum și în grupul de