Proiectul „Hai în Bucovina!” debutează cu numeroase evenimente. Nicu Alifantis va cânta în Cetatea de Scaun, Sistem la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că la 31 iulie va fi relansat proiectul „Hai în Bucovina” și a spus că de acum acesta se va desfășura pe întreg parcursulul anului.

El a spus că este important ca pentru ca turiștii să vină în Bucovina să existe și motivația pentru a sosi, iar de aceea vor fi organizate numeroase evenimente.

Astfel, în 31 iulie se va redeschide Muzeul de Istorie al Bucovinei care a fost modernizat.

Președintele CJ Suceava a mai spus că în aceeași zi, va fi organizat Târgul Asociației „Produs în Bucovina”- Gustă din Bucovina, în zona centrală a municipiului, în fața Palatului Administrativ, iar la ora 17, va fi deschis Târgul Meșterilor Populari, la Muzeul Satului, urmat de un concert al formației Sistem.

Expoziția permanentă din Cetatea de Scaun a Sucevei va fi deschisă, în seara de 31 iulie, la ora 19, fiind urmată de un spectacol susținut de Nicu Alifantis.

În aceeași zi se va lansa și programul de promovare a iei și cămeșii de Bucovina, în cadrul unei acțiuni de promovare a tradițiilor bucovinene.

Gheorghe Flutur a spus că luna august va fi plină de evenimente.

Gheorghe Flutur (3)

El a arătat că în perioada 6-15 august se va derula programul Pelerin în Bucovina, în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Ulterior, în perioada 11-14 august se va organiza Festivalul Medieval în Cetatea de Scaun, urmat în perioada 18-20 august de Bucovina Rock Castle.

Totodată, în perioada 19-26 august, se va desfășura la Suceava festivalul internațional de film de amatori UNICA, iar în zilele de 27 și 28 august se va desfășura mitingul aviatic de pe aeroportul sucevean.

În 28 august se va organiza Sărbătoarea Muntelui din Masivul Rarău.

Flutur a mai spus că în luna august se va organiza și Festivalul Internațional al Păstrăvului la Ciocănești, dar și Festivalul Huțulilor, precum și alte manifestări în diverse localități ale județului. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de