Eveniment literar ”In honorem Norman Manea – 80”, la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

În Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, va avea loc, marți, la ora 10.00, un nou eveniment literar, ”In honorem Norman Manea – 80”, cu ocazia zilei de naștere a scriitorului.

Manifestarea are loc în cadrul proiectului ”2016-Anul Norman Manea 80” și este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei, se arată într-un comunicat semnat de managerul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș și scriitoarea Angela Furtună.

După vernisarea unei mini-expoziții de carte, scriitoarea Angela Furtună, inițiatoarea proiectului, va prezenta câteva detalii editoriale inedite și va oferi o nouă lectură publică din opera lui Norman Manea, conținând fragmente din discursul acestuia ”Despre Suceava, Bucovina, România și despre Valoare”.

În urmă cu două luni, a avut loc, sub aceleași auspicii, întâlnirea publicului sucevean cu ilustrul scriitor de origine suceveană Norman Manea,afis In honorem Norman Manea 19 iulie sub genericul ”Norman Manea -acasă, în Bucovina”.

Autorul a oferit autografe numeroșilor cititori suceveni precum și pe volumele deţinute de Biblioteca Bucovinei şi, de asemenea, a rostit un discurs memorabil în fața publicului iubitor de literatură bună.

”Vizita lui Norman Manea în România în 2016 a fost prilej de satisfacție nu numai la Suceava, ci și la București, la cel mai înalt nivel : Președintele Klaus Werner Iohannis i-a oferit ilustrului scriitor român Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofițer, pentru servicii deosebite aduse culturii românești, iar Biblioteca Academiei Române a organizat pe 23 mai  o Sesiune Omagială Norman Manea, cu invitați de marcă din România, din Europa și din Statele Unite ”, se arată în comunicatul semnat de managerul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș și scriitoarea Angela Furtună. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de