Eveniment literar, joi, la Biblioteca Bucovinei, cu ocazia zilei de naștere a scriitorului Traian Chelariu


Intră acum și în grupul de

În Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, va avea loc, joi, la ora 10, un eveniment literar intitulat ”În căutarea României pierdute” sau ”Despre rostul cărților când un martir ne veghează biblioteca”, cu ocazia zilei de naștere a scriitorului Traian Chelariu.

Afis In Memoriam Traian Chelariu 110 joi 21 iulie BB

Manifestarea are loc în cadrul proiectului ”2016-In Memoriam Traian Chelaru -110” și este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei, se arată într-un comunicat semnat de managerul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș și scriitoarea Angela Furtună.

După vernisarea unei mini-expoziții de carte, scriitoarea Angela Furtună, inițiatoarea proiectului, va prezenta fragmente biografice și bibliografice, și  va oferi o nouă lectură publică din remarcabila operă a lui Traian Chelariu, scriitor, critic, eseist, filosof, poet, pedagog.

Bustul din bronz al lui Traian Chelariu (1906-1966), aflat azi în  curtea Bibliotecii Bucovinei  ”I. G. Sbiera” Suceava, a fost realizat de Florica Hociung și dezvelit pe data de 21 Iulie 1994, mai întâi la Universitatea locală.

Traian Chelariu 120 la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de