Festivalul Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 22-24 iulie. Programul manifestărilor


Intră acum și în grupul de

În zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, va avea loc în perioada 22-24 iulie a.c., cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc și Centrul Cultural ”Bucovina”.

Festivalul va debuta vineri, la ora 11.00, cu parada portului popular al participanților din cele cinci țări: România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova.

Parada se va desfășura pe traseul Stadion-Centrul orașului.

Programul manifestărilor cuprinde finala Festivalului-Concurs Județean de Floclor ”Comori de suflet românesc”, ediția a XIV-a, concursul de interpretare vocală a cântecului popular românesc ”Glas Bucovinean”, spectacole susținute de ansambluri și formații locale, cât și străine, Balul Bucovinenilor, precum și recitaluri susținute de Pamfil Roată, Ovidiu Someș Purdea și Ana Ilca Mureșan.

Festivalul se va încheia duminică seară cu festivitatea de premiere a Festivalului-Concurs Județean de Floclor ”Comori de suflet românesc”.

Vă prezentăm programul detaliat al manifestărilor:

Intalniri Bucovinene

Festivalul Internațional de Folclor “Întâlniri Bucovinene” este un eveniment cultural multietnic, unic în Europa, care se poate identifica și ca o istorie a păstrării tradițiilor bucovinene în cinci țări europene: Polonia, România, Ungaria, Ucraina  și  Republica Moldova, precum și a legăturilor bazate pe parteneriat între autoritățile locale din aceste țări, gazde ale festivalului. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de