Cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale “Discurs critic şi variaţie lingvistică” debutează, vineri, la Universitatea suceveană


Intră acum și în grupul de

Doctoranzi din ţară şi străinătate vor participa la cea de a VI-a ediţie a Conferinței Internaționale ”Discurs critic și variație lingvistică”, ce se va desfăşura la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava  în perioada 29-30 iulie 2016, în organizarea Şcolii Doctorale de Ştiinţe Socio-umane şi a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, manifestarea urmând să se desfăşoare pe trei secţiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, ediţia din acest an a manifestării se va desfăşura sub titulatura Metadiscurs şi Metatext şi continuă seria “Discurs critic și variație lingvistică”, în cadrul lucrărilor conferinţei urmând să fie supuse dezbaterii rezultatele obţinute în cercetare, “prin reunirea şi confruntarea opiniilor generate de diverse şcoli lingvistice şi literare (analiza discursului, lingvistică, istoria limbii, stilistică, teorie şi critică literară, metode de interpretare, traductologie etc.)”

universitatea usv

Sursa citată precizează că această conferinţă va fi organizată în trei secțiuni, respectiv   .„Dincolo de“ discurs; forme de manifestare și funcții ale metadiscursului, „Dincolo de“ text; metatextul auctorial sau comentariul scriitorului asupra propriei opere, şi Varia.

“Pe parcursul celor două zile şi-au anunţat prezenţa cu lucrări în cadrul conferinţei doctoranzi din universitatea noastră, de la alte universități din țară şi din străinătate, interesul provocat de această conferinţă în rândul specialiştilor fiind unul constant în ultimii şase ani. Desigur, această sesiune științifică este posibilă în condițiile în care la Universitatea „Ștefan cel Mare“ din Suceava funcționează, pentru numeroase domenii, toate cele trei cicluri de pregătire academică: licență, masterat și doctorat, într-un cadru adecvat pentru formarea specialiștilor”, se precizează în comunicatul USV.

Conform sursei citate, în debutul conferinţei, în Aula din corpul E al Universităţii, vor susţine în plen prelegeri  prof. univ. dr. Marta Pérez Toral de la Universitatea din Oviedo, Spania, prof. univ .dr. Mircea A. Diaconu de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Simona Antofi de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi prof. univ. dr. Ioan Oprea de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

“Reamintim că la edițiile din anii precedenți au participat invitați din țară și din străinătate, iar prelegerile au fost susținute de către specialiști reputați, cum ar fi: Hans Wellman, de la Universitatea din Augsburg, Germania, Perfecto Cuadrado Fernandez și Maria Payeras Grau de la Universitatea din Insulele Baleare, Palma de Mallorca, Spania, Aurelia Merlan, de la Ludwig-Maximilians-Universität München, Germania, Gheoghe Popa, de la Universitatea din Bălți ș. a. Lucrările conferințelor au fost publicate în volume apărute la edituri prestigioase din țară sau în reviste aflate în baze de date internaționale”, se arată în comunicatul de presă al USV.

(Liliana Bujdei).

 


Intră acum și în grupul de