Inaugurarea trapezei Mănăstirii Hagigadar va avea loc, duminică, în prezenţa PS Episcop Datev Hagopian


Intră acum și în grupul de

Pelerini şi armeni din ţară şi străinătate vor participa, sâmbătă, duminică şi luni, la celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adornirea Maicii Domnului, Sfânta Liturghie urmând să fie oficiată de PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România împreună cu preoții din cadrul parohiei.

Potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, programul liturgic începe sâmbătă, 13 august, la ora 18,30,  cu slujba Vecerniei, Înainteaprăznuirii Adormirii Maicii Domnului, urmată de sfințirea Madagh-ului, ce se va pregăti la Biserica Sf Cruce.

În cursul dimineţii de duminică, începând cu ora 9,30, va avea loc procesiunea spre Biserica Mănăstirii Hagigadar și Sfânta Liturghie care vor fi oficiate de PS Episcop Datev Hagopian împreună cu preoții din cadrul parohiei.

După oficierea Sfântei Liturghii va avea loc slujba sfințirii strugurilor conform rânduielii Bisericii Apostolice Ortodoxe Armene și inaugurarea oficială, cu binecuvântare arhierească, a clădirii care adăpostește trapeza Mănăstirii, precum și odăile pregătite pentru oaspeți, credincioși și ierarhi.

În cursul zilei de luni va fi oficiată  Slujba de pomenire a morților, urmată de cuvântul de învățătură  și binecuvântare adresat de către PS Episcop Datev  pelerinilor prezenți la Mănăstirea Zamca, iar la ora 11:00 va avea loc o slujbă la Mănăstirea Hagigadar.

Hagigadar hram (47)

“În aceste zile biserica Mănăstirii Hagigadar va adăposti Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul precum și pe cele ale Sfântului Arhidiacon Ștefan, aduse din Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli din București spre bucuria sufletească  a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă călăuzească pașii pe drumuri liniștite către  acest loc binecuvântat unde Sfânta Sa Măicuță vă așteaptă spre a privi în inimile voastre și a vă asculta și implini rugile”, mai precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

Preotul paroh Azad Mandalian a declarat, luni, pentru News Bucovina că lucrările la construcţia trapezei Mănăstirii Hagigadar au început în anii 2011-2012 cu fonduri donate de credincioşi armeni din ţară şi străinătate, utilizate pentru realizarea fundaţiei, dar şi de români, iar în faza a doua a lucrărilor fondurile au fost alocate de la bugetul de stat.

El a spus că actuala clădire dispune de o sală de mese pentru prăznuirea hramului, de o bucătărie, dar şi de spaţii de cazare pentru pelerini şi clerici.

Preotul Azad Mandalian a precizat că celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului vor participa PS Datev Hagopian, Ambasadorul Armeniei la Bucureşti, Excelenţa sa Hamlet Gasparian, preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian şi deputatul minorităţii armene în Parlamentul României, Varujan Pambuccian, armeni din parohiile armene din ţară, armeni din Diaspora, precum şi Hagop Kouyoumdjian din New York, unul dintre armenii care a sprijinit financiar lucrările de restaurare ale mănăstirii Hagigadar din Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de