Măsură disperată: Zeci de mineri de la exploatarea de uraniu au declanșat greva foamei după ce s-au blocat, luni seara, în subteran


Intră acum și în grupul de

Zeci de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea-Botușanu s-au blocat în subteran, luni, începând cu ora 18.30 și au declanșat greva foamei, cerând să li se soluționeze revendicările privind plata drepturilor salariale și asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani după ce uraniul pe care ei îl exploatează nu mai este cumpărat de Nuclear electrica, ce cumpără materie primă din Canada.

proteste_crucea_2
Protest Crucea (arhiva)

Protestele minerilor au început de diminieață, din schimbul 1, când o parte din cei 162 de angajați aflați la muncă au refuzat să lucreze. În jurul orei 14, minerii ieșiți din primul schimb au continuat să-și exprime nemulțumirea în curtea exploatării, iar la ora 16 urmau să intre în schimb alți 65 de mineri.

După ce au discutat cu reprezentanți ai administrației, minerii au decis să adopte o măsură radicală, aceea de a intra în greva foamei în subteran.

Astfel, începând cu ora 18,30, un număr de 83 de mineri protestatari s-au blocat în subteran în galeria  sectorului Botușanu și au declarat că intră în greva foamei.

Situația a fost semnalată de autoritățile locale Ministerului Economei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de