Spectacolul ”Trenul de noapte” se joacă în weekend, în zona Gării Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Trenul de noapteTeatrul Municipal “Matei Vișniec” prezintă în acest weekend două reprezentații ale spectacolului “Trenul de noapte”,  după o piesă scrisă de  Ioan Groșan, în regia lui Octavian Jighirgiu.

Într-un comunicat al organizatorilor acestui eveniment se precizează că spectacolul va avea loc sâmbătă 27 august si duminică 28 august, de la ora 20:00, pe str. Nicolae Iorga nr.7, vizavi de Hotelul Residenz, între Gara Burdujeni și pasarela CFR.

Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, ”Caravana cinematografică” (1985) şi ”Trenul de noapte” (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane. Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru”, se arată în comunicat.

 

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal ”Matei Vișniec”, Primăria și Consiliul Local Suceava, cu sprijnul Clubului Rotary Suceava – Bucovina. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de